Välj en arbetsyta som passar dig

Bänkskivan och diskbänken är viktiga av flera skäl. De påverkar förstås vilket helhetsintryck köket ger, men de är också din arbetsyta i köket. När du väljer bänkskiva och diskbänk är det därför bra att utgå från både utseendet på ditt kök och hur du använder det. Skivor i natur-, akryl- eller kompositsten är exklusiva, robusta och tidlösa. En bänkskiva i trä ger en varm och levande känsla, medan laminat är ett tåligt, flexibelt och prisvärt alternativ. En tryckt eller digital bild ger oftast inte helt rättvisa åt materialets utseende. Därför är det viktigt att studera prover noggrant och även se hur ytan ser ut i olika ljusvinklar. Du hittar prover på alla våra bänkskivor i din närmaste utställning eller kontakta kundtjänst 0512-576 40 för ett prov.

LaminatBänkskiva

Laminatbänkskivor

Skivor i laminat är prisvärda, slittåliga, enkla att sköta och många av dom är även Svanenmärkta. Skivans uttryck förändras med val av kantlist som finns i olika utföranden och material. Bänkskivor i högtryckslaminat är motståndskraftigt mot repor och slag, med hygienisk och lättrengjord yta. Mörka och/eller högblanka ytor är naturligtvis känsliga. Kemikalieresistent och antistatisk. Tål hög värme, upp till 180 grader på ovanytan. (Ej gryta direkt från spisplatta, använd alltid grytunderlägg).

500x500Ask.jpg

Träbänkskivor

Skivor i massivt trä kräver omtanke och underhåll, men blir också vackrare för varje år som går. Tänk på att olika träslag har olika egenskaper och att trä är ett levande material som varierar i utseende och förändras med tiden. Skivorna kan fås i oljat eller hårdvaxat utförande. Utöver vårt  standardsortiment i ek, ask och valnöt kan vi leverera en mängd olika träslag och tjocklekar.

500x500sten.jpg

Naturstensbänkskivor

En bänkskiva i natursten ger ett genuint och exklusivt intryck. Finns i en mängd olika färgställningar utöver vårt standardstortiment. Natursten offereras separat. 

AkrylBänkskiva

Akrylstensbänkskivor

Skivor i det stenliknande materialet akrylsten (Hi-Macs och Elements) kan formas helt efter dina önskemål och skarvas i det närmaste osynligt. Eftersom akrylstenen är porfri är den enkel att hålla ren från smuts och fett. Finns i en mängd olika färgställningar. Materialet består till 75 procent av naturliga mineraler som binds samman av högvärdig akryl. Den kan termoformas, skarvas i princip osynligt och i övrigt bearbetas i stort sett som hårt trä. Känslan du får av produkter tillverkade i akrylsten kan beskrivas som varm sten. Akrylsten ingår inte i vårt standardsortiment utan offereras separat.

KompositBänkskiva

Kompositstensbänkskivor

En bänkskiva i kompositsten är naturligt vacker och slitstark. Kompositsten är framställd av 95 procent natursten, färgpigment och bindemedel. Finns i en mängd olika färgställningar. Kompositsten ingår inte i vårt standardsortiment utan offereras separat.