Nu vill vi göra personliga val

Sätt din prägel på badrummet

Produkter i bild:
Personliga val i badrummet
Datum:
Maj 2015

Det fanns en tid då inredning handlade mest om vad andra tyckte var rätt. Numera vill vi göra val som speglar våra personligheter. 

– Därför finns det också utrymme för flera parallella uttryck samtidigt, säger designern Jesper Ståhl.

1170x780personligaval4.jpg

Free är en återkommande favorit. Namnet syftar på seriens valfrihet och det självklara, fria intryck som designen ger. Med Free är det enkelt att göra ett personligt val. 

Ska det vara vitt och svart eller massor av starka färger? Matt eller högblankt? Traditionellt eller modernt? Svaret på de frågorna är… att det faktiskt är upp till dig. Lite förvirrande kanske, men samtidigt en stor frihet. 
 
– Trenden inom inredning, och många andra områden, är att det finns flera olika trender samtidigt, säger Jesper Ståhl som driver designbyrån Jesper Design. Man kan inte sälja allt till alla utan måste renodla, vara konsekvent i det man erbjuder och visa på möjligheterna att göra egna kombinationer.  
 
Han fortsätter: 
– För tio år sedan sneglade människor mycket på vad som ger status, nu är det mer accepterat att blanda och ge lite som man själv vill. Det viktigaste för dagens människor är att vi vill göra personliga val som på något sätt uttrycker vilka vi är och den livsstil vi har. 
 
1170x780personligaval.jpg

Vår serie Art är unik. Tvättstället med formen av virvlande vatten gör att den här badrumsserien sticker ut. 

Exempel på det Jesper Ståhl säger finns i badrumsserierna Flow och Tidy som han har designat för Vedum. De har båda tydliga och distinkta drag som kan tyckas uttrycka två olika designprofiler. Kanske mest uppenbart i Flows tunna, grafiska och exakta linjer kontrasterade mot Tidys mer robusta, runda och generösa former. 
 
– Det handlar mycket om tydlighet, säger Jesper Ståhl. Att vara ärlig mot material och produktionsprocess och bejaka skillnaderna mellan till exempel Flows Top Solid-yta och Tidys porslin. Jag tror att man måste låta varje produkt berätta sin historia för att människor ska få en personlig relation till den. 
 
Jesper Ståhl menar att Vedums sortiment lever upp till de krav på personligt uttryck som den samtida konsumenten söker. 
 
– Vedum har fokuserat på att ha en stor bredd i sitt badrumssortiment, säger han. Det finns många olika stilar att välja mellan och det finns också stora möjligheter att kombinera och skapa egna, personliga lösningar. 
 
– Ett exempel på det är att Flow finns i så många olika bredder. Om man vill ha Flow ska inte måtten ställa till problem. Människor ska kunna välja inredning efter smak och behov, inte efter vad som får plats i deras badrum.  
 
 
1170x780personligaval2.jpg

Med rena linjer får Flow en tydligt modern framtoning. Flow finns i bredder från 500 mm till 2000 mm och passar därför lika bra i det lilla som i det stora badrummet. 

 
570x855personligaval.jpg

Free igen. Här med classic-luckor och stödben som ger en tydlig möbelkänsla i ett klassiskt badrum. 

Design och funktion
Pratar man mer specifika trender i badrummet säger Jesper Ståhl att önskan att inreda och ge badrummet en möbelkänsla fortsätter att vara stark. Starkt är också behovet av och efterfrågan på bra förvaringslösningar. 
 
– Det beror på att vi vill att badrummet ska vara trevligt att vistas i, men också på att vi helt enkelt har fler saker än någonsin att förvara. På den nordiska marknaden ser man tydligt att människor vill ha unika, designade produkter utan att behöva kompromissa med funktionen. 
 
Hur är det då med miljöfrågan? 
– Den ska vi nog inte kalla en trend längre, den är så grundläggande och självklar i dag. Människor vill inte bara ha snygg och funktionell inredning, de vill också köpa den från ett schysst företag.
1170x780personligaval6.jpg

Flow 2000 mm i betonggrå. Tydlig, talande och modern i sitt formspråk. Flow är en serie för dig som gillar genomtänkta inredningsdetaljer och personlig design.