Trendig rumskänsla med tidlösa naturmaterial

Badrumsserie med en egen klar, tydlig och stolt röst.

Produkter i bild:
Mezzo 930
Datum:
Mars 2017

Badrumsserien Mezzo är designad för Vedum av Jesper Ståhl. Namnet är hämtat från musikvärlden och syftar på seriens balans mellan ytterligheter och starka fokus på det väsentliga. En medelväg som står för ett helt eget uttryck. Tvättstället, som utmärks av den markerade kanten, är generöst men samtidigt lättplacerat, eftersom djupet är lite mindre än vanligt. Till serien har Jesper Ståhl även designat luckan Line med dynamiska snedfrästa spår. En badrumsserie med en egen klar, tydlig och stolt röst.

Läs mer om Mezzo 930

– Det är vår personliga tolkning av trenden med ombonade badrum där gränsen till resten av hemmet är flytande, säger Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Badrumsserien Mezzo har en helt egen röst. Namnet är hämtat från musikvärlden och syftar på seriens balans mellan ytterligheter och starka fokus på det väsentliga. 

Nu använder Vedum serien för att skapa ett badrum med varma gröna färgtoner, tidlösa naturmaterial och klassiska referenser.

– Allt fler vill ha ombonade badrum där inredningen skapar en stark rumskänsla och närmar sig uttrycket i hemmets övriga rum. Här har vi tagit fasta på den trenden och gjort en egen version, säger Marianne Färlin. 

Resultatet är ett harmoniskt och rofyllt badrum som får ta rejält med utrymme. Det varma uttrycket kompletteras med smarta funktioner. Den nya runda spegeln med LED-belysning ger bra sidoljus för sminkning eller rakning. Lådan med prylfack och belysning gör det enkel att hitta och hålla ordning.

– Med Mezzo har vi lyckats föra samman Vedums olika värden, så som design och personlighet å ena sidan och funktion och användbarhet å andra, säger Marianne Färlin.

 

Jesper Ståhl, designer bakom Mezzo berättar:

"När jag designade badrumsserien Mezzo ville jag hitta en form som uttrycker själva kärnan i vad ett tvättställ är. Det handlade inte om att ta ut svängarna och vara spektakulär eller nöja sig med det basala, utan att finna en väg däremellan. Det som utmärker tvättstället är den markerade kanten, som är inspirerad av formen på en porslinskopp, och att jag började med de små formaten och arbetade mig uppåt. Det har gjort att symmetrin och linjerna håller ihop på ett fint sätt. Tvättställen är generösa men ändå lättplacerade, eftersom jag valt att göra dem lite grundare än vanligt." 

 

Nyhet_Mezzo_tvattstallstor_1170x780.jpg

Mezzo porslinstvättställ tjocklek 60 mm, design Jesper Ståhl. 

 

Nyhet_Mezzo_lada_1170x780.jpg

Prylfack och glasavdelare gör det lätt att hålla ordning på dina prylar. Som tillval till den understa lådan finns dubbelt 230V uttag.

Nyhet_Mezzo_blandare_1170x780.jpg

Det som utmärker tvättstället är den markerade kanten, som är inspirerad av formen på en porslinskopp. 

 

Nyhet_Mezzo_lada_modell_1170x780.jpg

Lådbelysning LED med sensor som tänder eller släcker ljuset när lådan öppnas och stängs. 

Nyhet_Mezzo_helhet_1170x780.jpg

En rofylld plats med gröna färgtoner och tidlösa naturmaterial.