Kökets dolda hjältar

Mycket av det bästa i Vedums kök syns inte på bild eller vid ett snabbt ögonkast. Det kan vara sådant som dolda eluttag, avfallskvarn, blandare med utdragbar slang, hörnkaruseller, extra djupa skåp eller barnspärrar.
– Målet är att vi ska förenkla vardagen för våra kunder, säger Niklas Efraimsson, chef för produktutveckling på Vedum.
För Niklas Efraimsson är det något av ett dilemma att Vedums sortiment innehåller så många dolda fördelar. Det är förstås en styrka, men av naturliga skäl kan dessa fördelar vara svåra att upptäcka.
− Smarta detaljer som förenklar vardagen är en viktig del av vår produktutveckling. Självklart vill vi då att människor ska känna till dessa, men det kräver att man tar sig lite tid och sätter sig in vårt sortiment, säger han.

Praktiskt eluttag

En produkt som Niklas Efraimsson gärna vill lyfta fram är en så kallad Powerport med tre uttag som till exempel underlättar när man vill ha el i en köksö. Eftersom enheten är upp- och neddragbar kan man dölja den när den inte används.

Extra förvaring

Ytterligare en nyhet som man måste känna till för att förstå nyttan med är de extra djupa bänkskåpen. De gör att man får både mer förvaring och en djupare bänkyta att jobba på. Niklas Efraimsson vill dessutom slå ett slag för blandaren EVO 185 med en utdragbar slang.

      – Har man en gång vant sig vid det vill man aldrig ha något annat, säger han.

   Andra praktiska produkter som finns i Vedums sortiment sedan tidigare är till exempel hörnkaruseller som man först svänger ut och sedan drar ut.

    − Produkterna gör att man kan utnyttja hörnskåp på ett mycket bättre sätt. Med hörnkaruseller får man ut allting utanför skåpet och har en total överblick över det man lagrar. Jag tycker att det är en otroligt bra produkt, säger Niklas Efraimsson.

Lyft för köket

En annat praktiskt tillbehör är barnspärrar med en on/off-funktion. Det innebär att spärren enkelt kan aktiveras och inaktiveras.

   − Den passar inte minst människor som har barnbarn. Då vill man kanske inte ha spärr på sina lådor jämnt, utan man sätter bara på den när barnbarnen kommer på besök.

   Andra detaljer som kan vara ett lyft för köket är sådant som inredning i lådor, till exempel tvärindelning för att porslin inte ska skramla och täcksidor som gör att man kan stapla saker på höjden.

   − Det finns förstås massor av andra saker att prata om, men en sak som inte många känner till är att de flesta av våra bänkskåp är förberedda för skärbrädor. Så man kan alltså välja till en skärbräda även efter att köket är på plats.