Nyhet

Vedum bygger för digital framtid

”Webben blir navet i vår affärsmodell”

När Vedum Kök & Bad bygger för framtiden och lanserar en ny webb påverkar det företagets alla processer.

– Det som tidigare var en teknik- och designfråga är nu navet i vår affärsmodell, säger Marianne Färlin,Vedums marknadschef.

När Vedum idag lanserar en ny webb är det resultatet av ett nära samarbete mellan företagets marknads- och IT-avdelning. Visualiseringsverktyget ”Skapa ditt eget kök” och webbshopen är bara två exempel på områden där teknik och marknad möts.

– Vår nya webb möter det ökade kravet på tillgänglighet och öppenhet, som bland annat hänger ihop med att allt fler surfar på mobila enheter. Vi förstärker också upplevelsen, till exempel när det gäller bilder, filmer, rådgivning och annan inspiration. Och samtidigt gör vi tillgången till fakta enkel och snabb, säger Marianne Färlin.

– IT-avdelningens uppgift har förändrats radikalt de senaste åren. Man kan säga att vi flyttat från periferin och in i företagets kärna. IT är i dag en aspekt av allt Vedum gör, säger Mikael Gillberg, Vedums IT-chef. Chrille Peterson, webbstrateg på Grand Public i Jönköping, har varit strategiskt ansvarig när Vedums nya webb tagits fram.

– Den viktigaste förändringen är att tekniken i dag är underordnad innehållet. För oss är den stora frågan hur Vedums digitala närvaroska leva över tid. Den dagen som webben lanseras är inte ett slutdatum utan ett startdatum. Det är nu det stora arbetet börjar. 

Läs, lyssna och se mer på www.vedum.se

Högupplösta bilder och pressreleaser hittar du på www.vedum.se/pressrum/pressreleaser


Senaste nytt från Vedum

Vedum firar 100 med uppdaterad favorit

I år fyller det svenska familjeföretaget Vedum 100 år och firar bland annat med ett nytt
jubileumsbadrum. I det används serien Flow i den nya bredden 1200 mm tillsammans med distinkta svarta detaljer.

Med klassisk känsla för njutning

Nu kommer en ny tidlös badrumsklassiker från familjeföretaget Vedum. Med luckan Alice i varmgrått och de balanserade linjerna hos badrumsserien Free skapas en varm, välkomnande miljö.
– I dag vill vi att badrummet ska vara ett ombonat rum för njutning, säger Jenny Andersson,
designansvarig på Vedum.

Vedums Zone i final!

Vedum är i final! Badrumsserien Zone har charmat domarna och nu har Vedum chansen att ta hem vinsten för ”Årets Badrum” i samarbete med Bad & Kökguiden. Rösta gärna på Zone.