Pressrelease

Sex tips från Vedum: Så gör du om ditt kök utan att behöva byta ut det

Går du och drömmer om att göra om ditt kök? Köket är ett av de rum vi använder mest, och där praktiska och inspirerande lösningar verkligen kan underlätta vardagen. Här är sex tips till dig som vill göra om ditt kök, utan att byta ut det. Allt från smart och sittvänlig förvaring, till rätt belysning. Tipsen kommer från Vedum Kök & Bads designansvarig, Jenny Andersson.

Byt knoppar och handtag
Små detaljer kan ändra hela uttrycket i ditt kök, och just handtag och knoppar är en sådan sak som gör större skillnad än många tror. En lucka som känts daterad blir plötsligt modern, eller så kan den avskalade stilen bytas ut till en mer personlig sådan. Förutom en mängd stilar, finns också en mängd olika material och nyanser att välja på. Kom bara ihåg att mäta dina befintliga handtag noggrant och ta hänsyn till befintliga borrhål när du väljer nytt.

Sittvänlig förvaring med en praktisk sittbänk
Outnyttjade ytor, så som under kökets fönster eller ett tomt hörn, kan lätt förvandlas till en myshörna för hela familjen, med massor av smart förvaring. Lösningen stavas sittbänk. En trendig lösning som kombinerar vårt behov av förvaring, med vår vilja att umgås. Det finns sittbänkar med källsortering, eller med skåp och lådor under, och längd går att variera efter kökets förutsättningar. Slå dig ner!

Lys upp!
Trivs du inte i ditt kök? Belysningen bidrar ofta till att man inte trivs, fast man inte vet om det. Ett kök behöver både god arbetsbelysning och stämningsbelysning. Se till att all belysning har samma färgtemperatur, för bästa möjliga harmoni. Tänk också på om du gillar varmt eller kallt ljus. Här är det antal Kelvin som avgör! Högt antal ger kallare ljus, medan lägre Kelvin, från 3000 och nedåt, brukar klassas som varmvitt. Vi har märkt att de flesta suktar efter varmvitt ljus, därför har vi på Vedum valt att göra våra LED-belysningar i 3000 Kelvin.

Sätt upp vägghyllor
Det är väldigt trendigt med luftiga kök, där allt fler väljer bort överskåp. Samtidigt har många ett skriande behov av mer förvaring. Ett sätt att behålla den luftiga känslan men ändå få mer förvaring, är att sätta upp vägghyllor. Vägghyllor i köket är både praktiskt, och ger dig vacker förvaring. Vi blir dessutom allt mer kreativa i hur vi placerar våra väggskåp, som kan bli både en möbel och inredningsdetalj.

Bli med köksö
Köksöar är fantastiska! Man samlas runt en köksö och lagar mat, bakaroch samtalar. I många kök ersätter köksön dessutom matplatsen, samtidigt som den öppnar upp för massor av klok förvaring och ger en stor och praktisk arbetsyta. Det är ingen slump att alla vill ha det nu. Köket blir helt enkelt mer praktiskt, snyggare och mer socialt.

Testa en ny kulör
Tröttnat på kaklet? Nu finns det en uppsjö av fina stänkpaneler på marknaden, som ofta går att få i samma stil som bänkskivan. Panelerna finns i en mängd material, så som laminat, kakellaminat, glas, massivträ, metall och sten. Stänkpaneler är enkla att sätta upp, och ändrar hela känslan i köket. Och apropå kulör, att måla om väggarna i köket kan verkligen förändra hela rummet. Just nu drömmer vi om naturliga, sobra väggfärger i mjuka nyanser.


Senaste nytt från Vedum

En doft av lin och med hantverket varmt om hjärtat – Vedums köksnyheter är här!

Med en kärlek till de små detaljerna, klassiska vitrinskåp och den platsbyggda känslan – nu kommer årets köksnyheter från svenska Vedum. Trenden med mjuka, naturliga kulörer och hantverkarkänsla håller i sig. Det märks till exempel i den nya kulören linnebeige, en blivande favorit som tillsammans med luckan Moa bildar en trendsäker allians.

Mer tid i tvättstugan? Ja tack! Tvättstugan Nora från Vedum gör vardagssysslorna trevligare.

Vi spenderar mer tid i våra hem just nu, och med det kommer viljan att skapa struktur och ordning i alla rum. Med andra ord – hög tid att ge tvättstugan kärlek! Vedum ger sina bästa tips för att skapa en fungerande tvättstuga, med välplanerad förvaring, generösa arbetsytor och smarta detaljer. I Vedums sortiment finns flera tvättstugelösningar som gör hemmet till en praktisk dröm.

Familjärt och närproducerat när köksplaneringen blir digital

Efterfrågan på inredningshjälp på distans växer. För att möta det stora intresset lanserar nu landets äldsta familjeföretag inom köks- och badrumstillverkning en digital tjänst där den som vill kan skapa sitt kök på distans. Tillsammans med Vedums köksinredare tas det fram en skräddarsydd ritning med allt från kundens val av lucka till hela rummets planlösning.