Pressrelease

Vedum Art vinner i ”red dot design"

Art ble lansert i januar 2013 og har allerede vakt stor oppsikt. Det forsterkes ytterligere nå når serien som første svenske baderomsmøbel har vunnet ”red dot award” - for sin ”fullkomne og innovative design” som det heter i begrunnelsen.
   - Vår langsiktige strategi er å ha en unik, høykvalitativ design på hele vårt sortiment og med Art har vi gått et skritt lenger enn tidligere. Det er viktig og trivelig å få en bekreftelse på at vi har lykkes, sier Niklas Efraimsson.
   Designprisen ”red dot” er delt ut siden 1955 og er en av verdens største og mest betydningsfulle utmerkelser. I år var det nærmere 5000produkter fra 54 land som var anmeldt. Jesper Ståhl synes det er spesielt bra at juryen i ”red dot” bedømmer fysiske produkter, og ikke skisser eller bilder som er det mest vanlige i desigkonkurranser.
   - For meg blir det mer riktig når jeg vet at de som bedømmer bidragene har klemt og kjent på produktet, sier han. Mye av styrken i Art handler om Vedums håndtverkskunnskap og den taktile følelse i materiale og utførelse, og det har ekspertene i juryen forstått. Mer om Art på www.vedum.no/art og www.vedum.no/baderom2/art

Prisen deles ut i Essen i Tyskland den 1. juli. Art blir med i ”red dot design yearbook 2013/14”, som vises på reddot design museum og online på www.red-dot.org.

Vedum Art from Vedum Kök och Bad on Vimeo.


Senaste nytt från Vedum

Mer tid i tvättstugan? Ja tack! Tvättstugan Nora från Vedum gör vardagssysslorna trevligare.

Vi spenderar mer tid i våra hem just nu, och med det kommer viljan att skapa struktur och ordning i alla rum. Med andra ord – hög tid att ge tvättstugan kärlek! Vedum ger sina bästa tips för att skapa en fungerande tvättstuga, med välplanerad förvaring, generösa arbetsytor och smarta detaljer. I Vedums sortiment finns flera tvättstugelösningar som gör hemmet till en praktisk dröm.

Familjärt och närproducerat när köksplaneringen blir digital

Efterfrågan på inredningshjälp på distans växer. För att möta det stora intresset lanserar nu landets äldsta familjeföretag inom köks- och badrumstillverkning en digital tjänst där den som vill kan skapa sitt kök på distans. Tillsammans med Vedums köksinredare tas det fram en skräddarsydd ritning med allt från kundens val av lucka till hela rummets planlösning.

Detaljerna som gör helheten – lär känna Vedums inredningsdetaljer 2020!

Små förändringar som ger stora resultat. Med trendiga geometriska former och svarta detaljer inspirerar inredningsaktören Vedum till förändring på detaljnivå – för hela hemmet. Allt från ovala speglar till lättrade knoppar i metall.