Gå till innehåll

Vanliga frågor om badrum

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar. Klicka på den fråga du vill veta mer om.

Om du vill se hur det går till när du köper Veduminredning har vi tagit fram en film som visar hela processen – från idé och en första kontakt med oss till produktion och leverans. Se hela filmen nedan. Du hittar även våra inredningar för badrum hos utvalda återförsäljare. 

 • Våra luckor och lådor är inte förborrade för handtag, eftersom man kan välja mellan många olika handtag i sortimentet och alternativa placeringar. Mallar för borrning av handtag till luckor finns som tillbehör.

 • Det kan man. Så länge man inte har borrat igenom luckan för handtag så går det att ändra hängning.

 • Oavsett om du har ett stort eller litet badrum är det viktigt att all inredning passar ditt badrum. Du hittar information om våra badrumsmöbler på respektive seriesida. För att planera utrymmet så smart som möjligt är det även bra att känna till några grundläggande rekommendationer på mått:
   
  Rekommenderade mått i badrummet:
  Utrymme för toalett: Bredd ca 80 cm, djup ca 120 cm.
  Utrymme för tvättställ: Bredd ca 90 cm, djup ca 110 cm.
  Utrymme för dusch: Bredd ca 80 cm, djup ca 80 cm.

 • I vårt sortiment finns tvättställ i porslin, matt mineralkomposit med Top Solid-yta, Solid Surface och kompositsten. Läs mer om våra olika tvättställ här. 

 • Vårt badrumssortiment levereras från Vedum inom 1–5 veckor beroende på ditt val av kulör/utförande eller tvättställ. Vi håller dig informerad om när din leverans kommer och alla våra skåp levererar vi monterade. På det sättet sparar du tid och pengar och vet att allt är riktigt gjort.

  För att det också ska vara enkelt att sätta upp skåpen på väggarna har våra produkter praktiska upphängningsskenor och enkla metoder för finjustering. Tvättställsskivor och några få detaljer levereras separat för montering på plats. 

 • Du har alltid 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn*. Felaktiga delar ersätts med samma eller likvärdig produkt ur gällande sortiment. Eventuella monteringskostnader ersätts inte. Garantin gäller inte om monterings- och skötselanvisning inte följts. I övrigt gäller Konsumentverkets rekommendationer.

  *Vår funktionsgaranti för badrum infördes 2014.

 • För att du ska kunna planera ditt badrum är det bra att känna till lite av de regler och rekommendationer som finns för våtutrymmen. När det gäller installationer av el måste du alltid anlita en behörig elektriker.

 • I vårt dokument för Installationsmått hittar du det du behöver. Klicka på länken nedan. 

  Installationsmått_2024

 • Alla våra skåp levererar vi monterade. På det sättet sparar du tid och pengar och vet att allt är riktigt gjort. För att det också ska vara enkelt att sätta upp skåpen på väggarna har våra produkter praktiska upphängningsskenor och enkla metoder för finjustering. Tvättställsskivor och några få detaljer levereras separat för montering på plats. När du planerar väggarna i ditt badrum beräkna då hur många reglar du behöver.

  Installationsmått_2024

 • Alla Vedums tvättställ har en godkänd konstruktion och tvålskum kan komma ut genom bräddavloppet, detta är inget fel eller på något sätt skadligt för tvättstället. För att åtgärda problemet prova att använda en mindre löddrande tvål och skölj med lite vatten i bräddavloppet.

  Orsaker till tvålskum i bräddavloppet kan vara att vattenlåset har dåligt flöde och behöver rensas, blandare med för högt tryck kan också göra att tvålen löddrar extra mycket.

Hitta återförsäljare

Se våra badrumsmöbler i verkligheten hos någon av våra återförsäljare. De hjälper dig med tips och professionell rådgivning.

Läs mer