Gå till innehåll

Skandinavisk enkelhet i jordade toner

Nyheter 2024

Årets badrumsnyheter är här! Vi vill att våra badrum ska kännas varma, vänliga och välkomnande – och det harmoniska och naturnära är starka inslag i årets nyheter, tillsammans med praktiska lösningar som speglar dagens och morgondagens livsstilar.

Publiceringsdatum

I år lanserar vi den nya kulören jordröd som är en kärleksförklaring till vår bygd och leder tankarna till den svenska ladugården. En annan nyhet är att vår serie Anno kommer i en ny bredd. Serien uppdateras även med den klassiska luckan Edit, en ny topplatta i kompositsten, nytt lådsystem och ny lådindelning.

Vi utökar också serien Flow med det nya utförandet brunbetsad ek. Ett ljusare fanér som passar dig som vill att ditt badrum ska ha ett elegant men fortfarande varmt uttryck med lätt struktur och synliga träådringar.

Anno 1100 jordröd – Ett tidlöst badrum 

I miljön möter serien Anno, designad av Jesper Ståhl, ramluckan Edit i jordröd vilket ger ett än mer klassiskt uttryck. Tillsammans med noga utvalda material, en pigg himmelsblå accentfärg och mustigt schackrutigt kakel skapas skandinavisk magi. Möblernas mjuka former återkommer i den runda spegeln med fint dekorljus och det vackra ljusinsläppet skänker ett lugn.

En jordad och rotad kulör

Den nya kulören jordröd får sällskap av den klassiska luckan Edit och nya handtaget Akleja som går i samma jordröda ton som luckan. Jordröd är en kärleksförklaring till bygden som leder tankarna till den svenska ladugården och blir ett fint komplement till Vedums övriga kulörkarta. 

Serien Anno – badrum för alla behov

I år kommer Anno i en ny bredd om 1100 mm tillsammans med den nya topplattan Wyndigo i beige kompositsten, ett slitstarkt material som till stor del liknar granit med sin täta ytstruktur. Lådsystemet Scala med utökat låddjup och lådinredningen Mejram i folierad vitpigmenterad ek gör att badrummet rymmer mycket smart förvaring.  

Serien uppdateras med den nya bredden 1100 mm.

Nya topplattan Wyndigo i slitstark kompositsten.

När vi utvecklade Anno tillsammans med Jesper Ståhl tog vi fasta på vår gemensamma vilja att skapa välkomnande och tidlösa badrum med mycket möbelkänsla. Designprocessen utgick från skåpen och det syns bland annat i de rundade hörnen och proportionerna i benen och bänkskivan.

Jenny Andersson, designansvarig Vedum.

Högskåpet Anno ger massor av extra förvaring.

Förvaring som passar i hela hemmet.

Spegeln Mjörn i 1100 mm, en storfavorit som med sin dekorbelysning är perfekt för både morgon- och kvällsrutinen.

Lucka: Edit jordröd

Handtag: Akleja RAL 8012, ton i ton med jordröd

Spegel: Mjörn Ø1100 mm med dekorljus

Förvaring: Högskåp Bas 480 mm, Underskåp 700 mm

Golv: Svenska Kakel, Cesi matt Cotone, Cesi matt Caramello

Väggar: Baseco, Slätspont Modern vit

Flow 1500 brunbetsad ek – Ett harmoniskt badrum

Här visas Flow i vårt nya utförande brunbetsad ek och bredden 1500 mm med högerställd ho som ger en generös avställningsyta. Ett lugnt badrum med varma naturtoner och exklusiv känsla. Spegelskåpet och nya lådindelningen Mejram förstärker det eleganta utseendet. 

En varm och välkomnande träkänsla

Nya utförandet brunbetsad ek förstärker luckans skandinaviska stil med ett enkelt formspråk. Luckan har en svagt rundad kant och fasad greppkant som skapar rena linjer och ett sparsmakat uttryck. 
    

Serien Flow - ett komplett badrum 

Uppdateringen av tvättstället i bredd 1500 mm med vänster- eller högerställd ho ger ett stilrent uttryck och en generös avställningsyta. Den nya lådindelningen Mejram med träkänsla förstärker det eleganta utseendet på serien. För extra platsbyggd känsla kan du med ett semi-infällt spegelskåp med belysning både över- och undertill skapa ett gediget uttryck.  

Massor av förvaring och med integrerat eluttag på skåpets insida tak.

Belysningen Skyarp ovan skåpet är minst lika viktig som den integrerade belysningen under spegelskåpet för helhetens uttryck.

Få ordning på dina badrumsprylar med hjälp av lådindelningar.

Designat, utvecklat och tillverkat i Vedum sedan 1919.

Välj till ett eluttag i lådan under tvättstället för att smidigt föna håret eller ladda rakapparaten.

Se dina prylar bättre med lådbelysningen Lexby som tänds automatiskt när lådan öppnas.

Tips! Använd knoppar som krokar till dina handdukar.

Lucka: Flow brunbetsad ek

Spegelskåp: Fryken, 750 mm brunbetsad ek

Belysning: Skyarp 55 svart

Handdukskrok: Knopp Krasse svart

Golv: Golvpoolen, Urban Stone Greige

Väggar: Golvpoolen, Urban Stone Greige