Gå till innehåll

5 trendiga köksöar

Vedum tipsar

I mitten av hemmets hjärta står den – köksön. En möbel som blir alltmer populär och självklar i de svenska hemmen. Här presenterar vi sex trendiga och praktiska köksöar från det aktuella sortimentet. Några modeller har sittplatser och kan användas som matbord, andra har spis och ger möjlighet att laga mat. Oavsett vilken modell du väljer kan du vara säker på att få extra arbetsyta och massor av förvaring.

Publiceringsdatum

Köket är ofta hemmets viktigaste rum. Här ryms samvaron och umgänget, läxläsning, matlagning, hemmakontoret och pysslet. För många har köksön blivit den perfekta vännen i ett levande kök. Och den går att variera i det oändliga. Med eller utan sittplatser, med dold förvaring eller öppna hyllor, med inbyggd fläkt och häll, samt med eller utan diskho.

– Vi ser allt oftare hur köksön ersätter den traditionella matplatsen i de kök som vi ritar. Den är vacker – och ger massor av extra förvaring och arbetsyta. Och vem kan motstå ett vackert inslag som dessutom kan uppfylla så många önskemål på en och samma gång, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum. 

Vem kan motstå ett vackert inslag som dessutom kan uppfylla så många önskemål på en och samma gång?

Jenny Andersson, designansvarig på Vedum

Köket blir helt enkelt mer praktiskt, snyggare och mer socialt med en köksö. Hos svenska Vedum Kök & Bad har intresset för köksöar ökat stort de senaste åren, och alternativen i Vedums sortiment är många. Här har vi samlat sex av våra mest populära modeller, i olika storlekar och färger. Vilken blir din favorit? 

Molly i vitpigmenterad ek – En social köksö med fyra sittplatser

Dags att tänka nytt! I denna köksmiljö möts man av en stor köksö i två nivåer – snacka om smart! Här finns både plats för att förbereda middagen och äta den, tack vare att en del av köksön fungerar som ett matbord med fyra sittplatser. Allt präglas av en avskalad och nordisk träkänsla, som ger rummet (och köksön!) ett välkommet lugn.

Se mer av Molly i vitpigmenterad ek här.

Moa i jordröd och linnebeige – En personlig och lekfull köksö

I vårt senaste köksexempel med luckan Moa i jordröd och linnebeige finns denna rymliga köksö som ger gott om plats för både umgänge och förvaring. Den öppna förvaringshyllan Vilda ger hela köket det där lilla extra och ger öppna dekorativa avslut på köksön. Där kan du visa dina favoriter för att göra köksön ännu mer personlig och lekfull.

Se mer av Moa i jordröd här.

Edit i dimgrön – En vacker och praktisk köksö med två sittplatser

I vårt köksexempel med luckan Edit i dimgrön finner vi en rymlig köksö med två sittplatser, en bänkskiva med mycket arbetsyta och rundade former. Här ger öppna hyllor en vacker förvaring, och den framdragna sockeln ger köksön en platsbyggd känsla.  

Se mer av Edit i dimgrön här

Svensktillverkade köksöar

Väljer du en köksö från Vedum kan du vara säker på att få en köksö som är producerad i Sverige. Alla våra köksöar tillverkas nämligen i vår fabrik i det lilla västgötska samhället Vedum. Så har det varit sedan starten 1919 och så kommer det att fortsätta att vara i många år framöver.

Moa i linnebeige – En beige köksö för ett litet kök

En liten köksö som gör stor nytta. Köksön med luckan Moa i linnebeige kompletterar köket med praktisk avställningsyta och mer förvaring. Här blir knoppar till praktiska krokar på köksöns sida. Vackert i sin enkelhet – och perfekt för det mindre köket.

Se mer av Moa i linnebeige här.

Ester i vitpigmenterad ek – En sober köksö som blir kökets mittpunkt

I detta köksexempel finns denna köksö med två sittplatser. Köksmiljön bygger på luckan Ester i vitpigmenterad ek och fungerar även som matplats. I köksön är bänkskivan och sidorna djupare än förvaringen undertill, vilket skapar gott om sittutrymme. Perfekt för den som vill äta sin frukost vid köksön!

Se mer av Ester i vitpigmenterad ek här.