Vedum vardag

Hemma hos Karin Dahlin Gunterberg

”Att köpa ett kök från Vedum var ett naturligt val för oss! Självklart för deras fina design men också för närheten till det lokala företaget som gav oss möjlighet att vara involverade i hela processen. Vedum Kök lyckades med att på få kvadratmeter skapa ett rymligt kök med smarta funktioner & fina detaljer! Vi är mycket nöjda med resultatet.”

Läs mer...

Vedums nyheter

The Barn

I Vedum lyser fälten havregula och det är därifrån vi fått inspiration till den varma kulören i det här köket. Kärleken till det lokala och närodlade delar vi med eldsjälarna bakom The Barn, döpt efter en gammal lada i Vedumtrakten.

Läs mer...

Vedum vardag

Hemma hos Jesper Ståhl

”När jag visualiserar Småland ser jag den dova gröna skogen i starkt motljus, med ett dis över en stilla insjö. Starka kontraster med ljusa bleka toner tillsammans med svärta, taktil sten i levande grå nyanser. Blonda träd, porlande blankt vatten och doften av en tidig morgon. Ett sådant kök ville jag ha.”

Läs mer...

Vedums nyheter

Köksnyheter 2020

Naturen flyttar in i hemmets hjärta, när Vedum lanserar sina köksnyheter 2020. Med lanseringen möter Vedum 20-talets trender; det avskalade, personliga och eftertänksamma hemmet som andas långsiktighet och hållbarhet. DUO-fronter, kreativa källsorteringslösningar och nya,
härliga kulörer finns bland nyheterna.

Läs mer...

Vedum berättar

100 gånger tack!

Tack alla ni som förgyllde våra jubileumsdagar – både ni som kom och firade med oss på plats här i Vedum och ni som gratulerat oss på andra sätt!

Läs mer...

Vedums nyheter

Skapa din egen köksö

En köksö går att variera på alla möjliga sätt. Den kan ersätta den vanliga matplatsen i köket och vara en naturlig samlingspunkt för familj och vänner. Den kan också vara en extra arbets- och avställningsyta – eller kompletteras med spishäll och disklåda. Kort sagt – ingen köksö behöver vara den andra lik.

Läs mer...

Vedums nyheter

Vedum firar 100 med uppdaterad favorit!

2019 fyller Vedum 100 år och firar bland annat med ett nytt jubileumsbadrum. I det används serien Flow i den nya bredden 1200 mm tillsammans med distinkta svarta detaljer.

Läs mer...

Vedums nyheter

Ny tidlös badrumsklassiker

Med luckan Alice i varmgrått och de balanserade linjerna hos badrumsserien Free skapas en varm, välkomnande miljö. Badrummet har gått från att vara en plats där vi tvättar oss och borstar tänderna, till att vara ett varmt inrett rum där vi kan njuta av att bara vara. I Vedums nya badrum med klassiska luckan Alice manifesteras den här resan.

Läs mer...

Vedums nyheter

Miljövänligt i hela hemmet

Vedum vill skapa långsiktigt hållbar design för de skandinaviska hemmen. Ett bevis på det är den Svanenmärkta luckan Nora, som nu lanseras för hela hemmet. En lucka designad för att ge minimal miljöpåverkan – men med maximal funktion och känsla.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trendig flört med skog och mossa

Nu lanserar Vedum ett varmt och trendsäkert badrum med nya luckan Thea och tvättstället Mezzo, designat av Jesper Ståhl. Vedums nya lucka Thea har en smal ram som skapar ett stilrent och distinkt uttryck. Här har Vedum använt luckan i en ny skogsgrön kulör tillsammans med badrumsserien Mezzo, som vann Elle Decoration Swedish Design Awards 2018 i kategorin Årets badrum.

Läs mer...

Vedum tipsar

Smarta förvaringstips!

Riktigt smart förvaring tänker du aldrig på, den bara fungerar.

Läs mer...

Vedums nyheter

Nytt Svanenmärkt kök med modernt uttryck

Nya svanenmärkta luckan Nora i vitt och grått är en modern och slitstark lucka med tydlig textur, utvecklad för att möta marknadens efterfrågan på hållbara alternativ. Intresset för miljömässigt hållbara produkter växer, något som Vedum tagit fasta på med den nya Svanenmärkta luckan Nora.

Läs mer...

Vedums klassiker

Klassiskt jubileumskök för moderna hem

Vedum tjuvstartar sitt 100–årsjubileum med klassiska köket Alice Anno 2019. 

Läs mer...

Vedums nyheter

Alltid en Free för dig

Ett badrum, flera stilar. Vedum fortsätter att utveckla serien Free med nya luckan med ett grundare tvättställ.
– Oavsett vem du är, så finns det alltid en Free som passar dig, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedums nyheter

Vedums Mezzo vald till årets badrum av ELLE

Badrumsserien Mezzo, designad för Vedum av Jesper Ståhl, har vunnit ELLE Decoration Swedish Design Awards som årets badrum.
– Nyckeln till våra framgångar är att vi tar till oss influenser utifrån och sedan gör något helt eget av dem, säger Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Läs mer...

Vedums nyheter

Nyhet! Sobert med vardagsrumskänsla

Ett inbjudande och trendigt kök med luckan Liv i brunbetsad ek och vitrinskåp med gråtonat glas.

Läs mer...

Vedum tipsar

Oavsett vem du är. Så har vi en förvaringslösning för dig.

Det är de små detaljerna som gör skillnad, som smarta och snygga förvaringslösningar till exempel.
Oavsett vem du är har vi på Vedum förvaringslösningar som passar dig och ditt hem.
Här visar vi några av våra favoriter, hela utbudet hittar du i vår webbshop.

Läs mer...

Vedums nyheter

Nyhet! Tidlöst och sobert med skräddarsydd förvaring

Personlig form med fokus på det väsentliga. Nu lanserar Vedum en klassisk och gedigen miljö med nya badrumsserien Mezzo, designad av Jesper Ståhl.

Läs mer...

Vedums nyheter

ELLE Decoration väljer sina Vedum-favoriter

Vedum har samarbetat med ELLE Decoration under flera år, senast kring ELLE Decoration Swedish Design Awards som hölls under Stockholm Furniture Fair i februari. Nu har ELLE Decorations chefredaktör Svante Öqvist tillsammans med tidskriftens redaktionsledning valt ut sina åtta badrumsfavoriter ur Vedums sortiment.

Läs mer...

Vedums nyheter

Nyhet! Trendig rumskänsla med tidlösa naturmaterial

Personlig form med fokus på det väsentliga. Nu lanserar Vedum en varm och välkomnande miljö med nya badrumsserien Mezzo, designad av Jesper Ståhl.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trendigt och traditionellt lantkök

Nu lanserar Vedum en samtida och trendig version av det klassiska skandinaviska lantköket
med platsbyggd känsla och gedigna materialval.
– Det är en tydlig trend att människor söker sig tillbaka till tradition och trygghet, säger
Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trendiga detaljer i mässing

Ett badrum, flera stilar. Nu lanserar Vedum en miljö där serien Free används i ett vitt badrum med trendiga detaljer i mässing.
– Ett badrum som känns både rätt och tryggt, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedum tipsar

Rätt ljus i kök och badrum

Belysningen kan vara skillnaden mellan en trevlig och trist miljö. Som tur är gör små justeringar stor skillnad. Med lite planering kan alla lära sig att använda ljus på ett bättre sätt, säger ljusdesignern Torbjörn Eliasson på arkitektbyrån White.

Läs mer...

Vedums nyheter

Badrum med det lilla extra

Ett badrum, flera stilar. Nu lanserar Vedum en miljö där serien Free används i ett badrum med mycket färg och form.
– Det här är badrummet för alla som vill satsa på det lilla extra när det gäller detaljer, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedums nyheter

Vedum tar in naturen i badrummet

Nu lanserar Vedum den nya luckan och materialet Light Wood och visar den i ett badrum med trendig träkänsla och stilrena svala kulörer.
– Light Wood är inspirerad av drivved och har en yta med en lite sträv struktur som ger ett mjukt och varmt intryck, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedum tipsar

Ergonomi

På våra arbetsplatser är vi vana att tänka ergonomi. Men det blir en allt viktigare aspekt också när vi planerar våra hem.
– Bra ergonomiska lösningar i köket, badrummet och tvättstugan har alla människor glädje av, säger sjukgymnasten Anders Lundahl.

Läs mer...

Vedums nyheter

Vedum förnyar prisad designklassiker

Nu fortsätter Vedum att utveckla serien Art. Nytt för i år är att den prisade designklassikern också får benstativ i kulör.
– Hållbar design är kärnan i vår produktutveckling och en designklassiker som Art kan alltid förnyas, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trend och tradition på ett självklart sätt

Nu lanserar Vedum ett klassiskt kök med nya överfalsade luckan Ingrid, trendiga mässingsdetaljer och samtida enkelhet.
– Ett kök där vi har tagit det bästa från traditionen och uppdaterat med de senaste trenderna, säger Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Läs mer...

Vedums nyheter

Industrikaraktär och stark designkänsla

Genomtänkt design och trendig industrikänsla. Vedums nya kök med luckan Maja som bas står för ett spännande nytänkande.
– Allt fler människor vågar ta ut svängarna och experimentera med sitt kök, säger Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Läs mer...

Vedum tipsar

Nu vill vi göra personliga val

Det fanns en tid då inredning handlade mest om vad andra tyckte var rätt. Numera vill vi göra val som speglar våra personligheter.

– Därför finns det också utrymme för flera parallella uttryck samtidigt, säger designern Jesper Ståhl.

Läs mer...

Vedum vardag

Livet på 30 kvadratmeter

Har du en kompakt lägenhet eller ett sommarhus på 30 kvadratmeter där du vill få in så mycket funktion och trivsel som möjligt?

Läs mer...

Vedum tipsar

Förvaringslösningar

Vedums skåp kan förstås användas i hemmets alla rum. Ett köksskåp kan bli en iögonfallande bokhylla, snygg rumsavdelare eller hjälpa dig att organisera ditt hemmakontor. En sittbänk med förvaring passar utmärkt i hallen. Det finns alltid något som passar.

Läs mer...

Vedum tipsar

Så blir tvätten ett rent nöje

Allt fler av oss vill ha ett praktiskt och trivsamt rum hemma där vi kan tvätta och ta hand om våra kläder.
– Det hänger ihop med att många människor tröttnat på slit och släng-mentaliteten, säger Per Wennberg på Sköna Hem.

Läs mer...

Vedum tipsar

Funktioner i köket

Det är kanske inte så konstigt att kocken Carl Almgren vill slå ett slag för funktionerna i köket. Det kommer sig naturligt av hans yrkesval. Men det är en förenkling Carl Almgren inte riktigt vill köpa.
”Det spelar faktiskt ingen roll om du är professionell kock eller nybörjare i ditt kök hemma. Resultatet påverkas alltid av hur köket ser ut och är planerat”, säger han.

Läs mer...

Vedums nyheter

En garderob för dig. Och ditt liv.

Alla liv ser olika ut. Det borde alla garderober också göra. Kanske har du ett jobb eller en hobby som gör att dina kläder behöver specialbehandling. Kanske har du tjugo par skor, massor av slipsar eller en imponerande t-shirtsamling som du gärna vill färgkoordinera. Eller så längtar du bara efter lite ordning och reda. Praktisk förvaring som också är snygg.

Läs mer...

Vedum vardag

Ett kök med utsikt

Det gamla köket var lite mörkt och vänt bort från ljuset. Med en ny planlösning, fönster mot havet och en tidsenlig känsla fick 50-talshusets kök ett nytt liv.
– Köket upplevs luftigare och rymligare nu, säger Inger Gustafsson.

Läs mer...

Vedum berättar

Bröder och kompanjoner

De är bröder. Och kompanjoner. Tycker att deras gemensamma grundvärderingar är en styrka, samtidigt som de drar nytta av att de är olika. I år är det 10 år sedan de tog över familjeföretaget Vedum. Vi passade på att ta med Magnus Efraimsson hem till brodern Niklas för att prata företag, familj och framtid.

Läs mer...

Vedums nyheter

Oavsett vem du är

Vedums breda sortiment gör att du alltid kan hitta en badrums-inredning som passar ditt hem och din personlighet.

Läs mer...

Vedums nyheter

Tidlöst och klassiskt

Nu finns Vedums lucka Classic även i kulör. Tillsammans med badrumsserien Free skapar den ett klassiskt badrum på ett trendigt sätt.
– Våra målade miljöer är alltid mycket populära och med Classic i kulör blir valfriheten ännu större, säger Vedums produktchef Niklas Efraimsson.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trendigt och modernt

Nu finns Vedums badrumsserie Flow även i kulör. I nedtonat grönt och betonggrått skapas ett modernt badrum med drag av industristil.
– Trendigt och samtidigt tidlöst på ett sätt som är typiskt för oss, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedums nyheter

Ljust och funktionellt

Personlig design. Harmoniska proportioner. Och genomtänkta funktioner. Det är egenskaper som gjort Flow till en modern klassiker.
– I år breddar och förnyar vi serien ytterligare, bland annat genom att den kommer i kulör, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedums nyheter

Kompakt och lättplacerat

Nu finns Vedums tvättställ Flow också i bredden 500 mm för att fungera i mindre badrum.
– Flow är en mycket omtyckt serie och marknaden har efterfrågat en liten och kompakt variant som passar på till exempel gästtoaletten, säger Niklas Efraimsson, ansvarig för Vedums produktutveckling.

Läs mer...

Vedum tipsar

Varför smakar maten så bra i ett kök från Vedum?

Därför att vi vet hur viktiga funktionerna är, både när det gäller planlösning och utrustning. Tillsammans med kocken Carl Almgren har vi tagit fram idéer till ett kök som inbjuder till matlagning.

Läs mer...

Vedum berättar

Vedum 95 år

Det började som ett slags diversehandel inom snickeri för folket i byn. I dag är Vedum Kök & Bad Sveriges största familjeägda köks- och badrumsföretag med en tydlig designprofil. För att förstå lite mer om hur förvandlingen gick till tog vi en tur i Vedum med förre ägaren och vd:n Lars Efraimsson.

Läs mer...

Vedums klassiker

Art

Vedum badrumsserie Art är en badrumsmöbel med konstnärliga kvaliteter – och ett konstverk med möbelfunktioner.

Läs mer...

Vedum vardag

30 kvadratmeter levande kök

Har du en kompakt lägenhet eller ett sommarhus på 30 kvadratmeter där du vill få in så mycket funktion och trivsel som möjligt?

Läs mer...

Vedum tipsar

Varför känns ett kök från Vedum så personligt?

Därför att det ger dig utrymme för din smak, din stil och ditt sätt att leva. Tillsammans med stylisten Sofie Lawett har vi tagit fram idéer till ett vitt kök med många personliga detaljer.

Läs mer...

Vedum tipsar

Varför är det så lätt att trivas i ett kök från Vedum?

Därför att du alltid kan välja de färger och de material som du gillar. Tillsammans med inredningsarkitekten Maria Öhrnell har vi tagit fram idéer till ett kök i gula nyanser.

Läs mer...

Vedum tipsar

Varför vill du leva länge med ett kök från Vedum?

Därför att alla detaljer är så väl genomtänkta. Tillsammans med designern Jesper Ståhl har vi tagit fram idéer till ett kök där materialval och design står i centrum.

Läs mer...

Vedum vardag

Hemma hos familjen Enhörning

Caroline och Joel Enhörning trivdes egentligen alldeles utmärkt med sitt boende. Men så blev huset de gått och sneglat på ett tag till salu.

Läs mer...

Vedum tipsar

Planera ditt kök

För att ditt kök ska bli så trivsamt och praktiskt som möjligt är det viktigt att lägga tid och kraft på att planera det. Vi vill hjälpa dig hela vägen.

Läs mer...

Vedums nyheter

Trendig design för det lilla badrummet

Det minsta tvättstället i Vedums nya badrumsserie Free är perfekt för små badrum, eftersom det är både smalare och grundare än vad som är vanligt.

Läs mer...

Vedum berättar

Vedum bygger för framtiden

Större och bättre ytor för produktion. Och effektivare lagerhållning och utlastning. Det är de viktigaste fördelarna med den 11 000 kvadratmeter stora utbyggnaden som Vedum just nu gör.

Läs mer...

Vedum berättar

Historien bakom kvarnen

Kvarnen har sedan 1989 blivit en symbol för Vedum Kök och Bad. Vi fick då en unik och representativ anläggning där vi kunde visa våra kök och bad, ta emot kunder och ha representation och konferenser.

Läs mer...