Gå till innehåll

Så planerar du din tvättstuga

Vedum tipsar

Vi spenderar allt mer tid i våra hem, och med det kommer en längtan efter välplanerad förvaring, generösa arbetsytor och smarta lösningar. Nu riktas strålkastarljuset mot tvättstugan, hemmets mest praktiska rum, som allt fler har intresserat sig för den senaste tiden. Men hur ska man tänka när man inreder? Vi ger dig tre snabba tips för att göra tvättstugan till en praktisk vardagsdröm.

Publiceringsdatum

Tvättstugan har länge stått i skuggan av hemmets andra rum, men det håller på att förändras. På Vedum kan vi se att intresset för en klokt och vackert inredd tvättstuga har ökat senaste tiden. Vi vill helt enkelt utföra våra vardagssysslor i en praktisk inredningsdröm.

I all vår tvättstugeinredning ligger fokus på att skapa funktionella lösningar som harmoniserar med hemmet i övrigt. Vackra detaljer, mjuka kulörer och naturliga materialval är lika självklart i tvättstugan som i hemmets andra rum. Det ska vara trevligt att vistas i tvättstugan – också. Här ger vi dig tre snabba tips på hur du gör tvättstugan till en praktisk vardagsdröm. 

Blanda material i tvättstugan för att skapa dynamik, här med naturnära toner och varm träkänsla.

Tvättstugan ses ofta som ett rum för det mest nödvändiga, en praktisk men rätt så omysig yta. Samtidigt spenderar vi mycket tid där, och allt fler väljer att använda rummet för fler praktiska sysslor. Då gäller det att planera för bra förvaring och genomtänkta lösningar – som gör att man får plats med mycket på liten yta. Därför vill vi på Vedum ge tvättstugan extra mycket omtanke nu, och möta kundernas önskemål om funktionella rum där det också är trevligt att vistas.

Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

1. Bänkytor och smart förvaring är A och O

Att kunna avlasta, sortera och vika är grunden till en funktionell tvättstuga. Tänk i stationer och planera efter det. En station för den våta tvätten, en station för den som ska vikas och förstås också smart förvaring på väggarna. Använd gärna förvaringskorgar för att undvika att det ser rörigt ut.

Utdragbara klädstänger under dina öppna hyllor är ett smart sätt att utnyttja allt utrymme.

Sittbänken är en perfekt avställningsyta samtidigt som den bjuder in till sällskap.

Smart förvaring på väggarna är perfekt för att enkelt komma åt det du använder ofta.

2. Tänk på ergonomin

Det är viktigt att tänka på att placera tvättmaskin och torktumlare på en bekväm arbetshöjd, för att göra ergonomin så bra som möjligt. Öppna hyllor gör det enkelt att komma åt det du behöver och är ett smart och vackert inslag i tvättstugan.

Placera dina vitvaror på en bekväm arbetshöjd för att göra ergonomin så bra som möjligt.

En smart lösning är att sätta en trådhylla i lådan under tvättmaskinen för att ställa tvättkorgen.

Att placera dina vitvaror på höjden är också ett sätt att maximera utrymmet.

3. Välj dold förvaring

En tvättstuga kan snabbt upplevas som stökig. Att hålla ytorna rena är en nyckel för att undvika stök. Utdragbara tvättkorgar och trådbackar i olika höjder och storlekar ger både dold förvaring och smarta sorteringsmöjligheter. Att välja dold förvaring gör tvättstugan praktisk, inbjudande och trevlig!

En utdragbar tvättkorg är ett perfekt sätt att dölja den smutsiga tvätten.

Förvara din dammsugare och dina städtillbehör i tvättstugan med ett städskåpsutdrag.

Strukturera dina trådbackar med en avdelare.