Gå till innehåll

Lotta Möller

Hemma hos

Ingen minns en fegis! Att våga kombinera en skogsgrön lucka med en grön bänkskiva i natursten är ett av Lotta Möller och sambon Viktor Mickelssons bästa köksbeslut. Den gröna kulören ger köket precis den varma och härliga känsla de ville ha.

Publiceringsdatum

När programledaren Lotta Möller och sambon Viktor Mickelsson köpte sitt hus var i princip alla rum i behov av renovering. Först ut blev köket, vilket gav hela hemmet ett lyft.
– Det blev bättre än vi tänkt! Från början fanns här bara ett sommarstugekök som var litet och opraktiskt och det gick inte att föreställa sig hur mycket rummet skulle förbättras av ett stort och elegant kök, säger Lotta.

Det blev bättre än vi tänkt! Från början fanns här bara ett sommarstugekök som var litet och opraktiskt och det gick inte att föreställa sig hur mycket rummet skulle förbättras av ett stort och elegant kök.

Lotta Möller

En grön köksdröm!

Handtaget Akleja och övriga detaljer i mässing adderar till den varma känslan i köket.

Ledorden för det nya köket var hemtrevligt och varmt. Här ska alla få plats.

Grönt på grönt! Att de vågade välja en grön bänkskiva till de skogsgröna luckorna är det bästa köksbeslut paret tagit, trots att de var oense till en början.

Upplysta vitrinskåp och grönt är skönt

Ledorden för det nya köket var hemtrevligt och varmt. Här ska alla få plats.
– Vi är två översociala och rastlösa själar som vill laga och bjuda på massor av god mat och vi vill gärna att huset ska ha “svängdörrar” för vänner och familj. Vi ville därför ha ett stort kök med mycket bänkyta där allt och alla ska få plats! Köket ligger också mitt i huset och därför ville vi ha varma färger så det känns som ett mysigt rum att både passera genom och spendera tid i, säger Lotta.

En av de saker som gett köket den känsla paret önskar är upplysta vitrinskåp. Att ha vitrinluckor på överskåpen var inte tanken från början, men efter att ha sett skissen som Vedums köksinredare Lovisa Sandén tagit fram så kändes det rätt. Uttrycket blev både varmare och luftigare.

– Jag trodde alltså innan inte alls att vitrinskåp skulle vara vår grej - men tji fick jag, säger Lotta och fortsätter, men mest nöjda är vi med att vi vågade sätta in bänkskivan i grön marmor. Från början drog Viktor i handbromsen och skulle bestämt ha vit stenskiva till de skogsgröna snickerierna, men för en gångs skull fanns ingen kompromiss eller “husfrids-beslut” från min sida - jag skulle bara ha in den gröna bänkskivan! Idag älskar vi kombon grönt och grönt, ibland måste man VÅGA lite. Ingen minns en fegis!

Idag älskar vi kombon grönt och grönt, ibland måste man VÅGA lite. Ingen minns en fegis!

Lotta Möller

Vitrinluckorna i överskåpen gör att köket känns luftigt och inbjudande.

De framdragna socklarna ger köket ett plastbyggt uttryck.

Bakom spisen har paret valt att låta bänkskivan gå hela vägen upp till överskåpen för att skydda väggen mot eventuellt skvätt och stänk. Praktiskt och vackert!

Vi visste att vi ville bygga ett kvalitetskök som skulle hålla länge. När vi väl bestämt oss för ett lantligt kök så kollade vi runt och vi fastnade då för Vedums lantliga luckor och den skogsgröna färgen. För oss var det också ett jättestort plus att Vedums kök tillverkas i Sverige, det kändes som en bra investering.

Lotta Möller

Besök en utställning

För att hitta rätt kök vill paret tipsa om att inte tänka för smalt till en början eftersom man aldrig vet vart man kan hitta drömköket eller vad drömköket faktiskt är. Börja därför samla inspiration brett och därefter sakta men säkert lista vad som är viktigt på kökets in- och utsida.

De vill även betona vikten av att lägga tid på att besöka en utställning för att klämma och känna på alla produkter.
– Där kan många idéer poppa upp. Det var på en sådan runda som vi upptäckte den magiska kombon av gröna luckor och grön marmorskiva, säger Lotta.

Den skogsgröna kulören var även en bidragande faktor till att Lotta och Viktor valde ett kök från just Vedum.
– Vi visste att vi ville bygga ett kvalitetskök som skulle hålla länge. När vi väl bestämt oss för ett lantligt kök så kollade vi runt och vi fastnade då för Vedums lantliga luckor och den skogsgröna färgen. För oss var det också ett jättestort plus att Vedums kök tillverkas i Sverige, det kändes som en bra investering, säger de.

Vi som bor här

Lotta Möller, sambon Viktor Mickelsson och deras nyfödde son. Lotta jobbar till vardags som programledare på radioprogrammet NRJ Morgon och Viktor arbetar inom vatten- och avloppsbranschen.

Köksfakta

Lucka: Alice i kulör skogsgrön. 
Bänkskiva: Natursten Verde Guatemala.
Handtag: Akleja i obehandlad mässing.