Gå till innehåll

Lasseman och Therese

Hemma hos

Ett klassiskt kök i traditionella toner. Hemma hos artisten Lars, kanske mer känd som Lasseman, och hans fru Therese är köket hemmets mittpunkt, både bokstavligt och bildligt talat. Det binder samman övriga rum i det vackra sekelskifteshuset och har gott om sociala ytor för umgänge. Här kan hela familjen samlas.

Publiceringsdatum

I ett sekelskifteshus utanför Göteborg bor Lasseman och Therese. När de köpte huset för snart tre år sedan var planlösningen en av de saker de ville ändra, vilket även innebar ett nytt kök. För paret var det viktigt att köket skulle passa ihop med stilen på det drygt 100 år gamla huset, samtidigt som de ville ha sociala ytor för umgänge.
– Köket är placerat mitt i huset vilket gör att det blir lite mer som en möbel, säger de.

 

Köket är placerat mitt i huset vilket gör att det blir lite mer som en möbel

Lasseman och Therese

Köket är hemmets mittpunkt, både bokstavligt och bildligt talat. Det binder samman övriga rum i det vackra sekelskifteshuset.

Social mittpunkt

Köket binder samman övriga rum i hemmet, och i centrum av allt står en kvadratisk köksö som utgör den sociala mittpunkt de önskat. Köket har planerats tillsammans med en av Vedums köksinredare i vår utställning i Göteborg.  
– Det var en väldigt fin och inspirerande utställning som gjorde det lätt att tillsammans med inredaren hitta bra lösningar och idéer för att få ihop vårt kök, säger Therese.

Bland annat valde de bort högskåp för att i stället få plats med två fönster som ger köket ett härligt ljus.

För att ge köket ett platsbyggt uttryck har paret ramat in det med framdragen sockel i allmogestil.

Den betonggrå kulören gör sig särskilt bra i en inredning som går i klassisk stil. Ramluckan Edit bidrar ytterligare till att förstärka det uttrycket.

Den kvadratiska köksön är en favorit i köket. Här kan alla samlas.

En av två diskhoar – en lösning som förenklar i vardagen.

De två fönstren ger köket ett härligt ljus.

Traditionella toner

En av de saker paret är mest nöjda med är att de vågade välja ett mörkt kök. Valet föll på Vedums kulör betonggrå som är inspirerad av den varma grå tonen som finns naturligt i betong. De traditionella grå tonerna gör sig särskilt bra i en inredning som går i klassisk stil, ett uttryck som i Lasseman och Therese fall förstärks av den klassiska ramluckan Edit.

Luckan Edit används även till vad Lasseman och Therese kallar buffédelen. Det är en lösning bestående av skåp i kulören naturvit som finns i anslutning till köket och matbordet där det kan dukas upp vid behov. Här ryms också massor av förvaring, vilket alltid är välkommet.

Den naturvita kulören på buffédelen följer sedan med in i tvättstugan som även den har inredning från Vedum. Att låta kulörer och material komma igen genom hela hemmet skapar en fin helhet. Lassemans och Therese genomtänkta och genomgående val skapar inte bara harmoni, utan ger även hemmet en varm känsla vilket var ett av ledorden för sekelskifteshuset.
– Hela vägen från ritning till leverans har varit en fröjd. Att få planera och rita vårt kök med Vedums kompetenta och trevliga medarbetare var en viktig del i vårt projekt. Vi är väldigt nöjda, det blev så fint, säger de. 

I anslutning till köket och matbordet har paret vad de kallar en buffédel. Här kan det dukas upp vid behov, samtidigt som det rymmer gott om förvaring.

Här används luckan Edit i kulören naturvit.

Samma lucka och kulör följer även med in i tvättstugan vilket skapar en fin helhet.

Ett rent nöje! En välplanerad tvättstuga gör det roligare att ta hand om tvätten.

Hela vägen från ritning till leverans har varit en fröjd. Att få planera och rita vårt kök med Vedums kompetenta och trevliga medarbetare var en viktig del i vårt projekt. Vi är så nöjda. Det blev så fint!

Therese Larsson

Vi som bor här

Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larsson samt sönerna Ludvig och Filip.

Köksfakta

Lucka: Edit i kulören betonggrå och naturvit.

Tvättstugefakta

Lucka: Edit i kulören naturvit.