Gå till innehåll

Byta köksluckor

Ett luckbyte är ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förnya ditt gamla Vedumkök – utan att köpa allt nytt. Bra för både plånboken och miljön.

Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig. Självklart kan också bänkskivor, handtag och andra detaljer anpassas till de nya luckorna, till exempel om du byter kulör. Och det går även bra att komplettera med nya skåp om du behöver mer förvaring. Nedan kan du inspireras av fina Vedumkök som genomgått ett luckbyte samt hitta mer information så att du bättre förstår hur ett luckbyte går till.

Hitta din lucka

Kulör, trä, laminat eller melamin? Våra luckor finns i flera olika material och uttryck, så att du ska kunna hitta just din lucka. Kanske trivs du bra med exakt det du har idag och behöver enbart byta på grund av slitage, eller så vill du ha något som ger köket en helt ny känsla. Oavsett så hjälper vi dig att hitta rätt.

Vanliga frågor och svar

  • Om du har ett Vedumkök som är från 1989 eller senare så kan du göra ett luckbyte. Kök som är äldre än så har en annan stomme, och är därför inte möjliga att göra ett luckbyte på. 

  • Du kan välja fritt ut vårt aktuella sortiment av luckor. Dock kan det finnas vissa undantag beroende på hur ditt befintliga kök ser ut.

  • Handtagen monterar du på egen hand. För att göra det så enkelt som möjligt har vi tagit fram en borrmall som du hittar här. 

  • Om du vill uppdatera ditt kök med en ny kulör kommer du inte bara behöva byta ut luckorna, utan även vissa köksdetaljer såsom dekorsidor och passlister. Detta hjälper våra köksinredare till med så att inget missas. 

  • Absolut! Vi hjälper dig att förnya ditt kök utifrån de drömmar och behov du har idag. 

  • Det går att byta från både luckor till lådor, och lådor till luckor. Undantaget är dock skåp i bredd 780 mm.

  • Luckorna levereras efter 6-8 veckor. 

  • Att byta luckor är relativt enkelt och något du kan göra på egen hand. Om du däremot gärna vill ha hjälp med monteringen kan vi hjälpa dig med tips på hantverkare som är vana vid våra inredningar. 

Få hjälp med luckbyte

Vi hjälper dig att förnya ditt Vedumkök. Svara på några frågor om ditt kök och din dröm så återkommer vi med ett förslag till dig.

Till frågeformuläret

Hitta din stil

Vårt breda sortiment gör det möjligt att förnya köket utifrån nya drömmar och behov. För att göra det enklare att välja har vi delat upp våra köksmijöer i skandinavisk, klassisk och modern stil. Varje stil har sitt eget distinkta uttryck, men samma höga Vedumkvalitet. Utgå från ditt befintliga kök och hitta sedan den stil som du drömmer om idag.