Gå till innehåll

Jordade och naturnära kök

Nyheter 2024

I år fortsätter vi att utveckla vårt sortiment för hela hemmet – och för hela livet. Det harmoniska, balanserade och naturnära är starka inslag i våra nya miljöer, tillsammans med praktiska lösningar som speglar dagens och morgondagens livsstilar.

Publiceringsdatum

Vi lanserar bland annat den nya kulören jordröd som är en kärleksförklaring till vår bygd
och leder tankarna till den svenska ladugården. För oss står kulören för en vilja att känna sig jordad och rotad, samtidigt som man vårdar kraften i det liv som vill växa och utvecklas.

Andra nyheter är den öppna förvaringshyllan Vilda som syns på köksön i det nya jordröda köket
och vackra bänkskåp med vitrin i härdat glas som går ända ner till sockeln. Vi kommer också med en lucka i en lite ljusare och elegant brun ek som gör möjligheterna med vårt sortiment ännu större. Allt för att våra kök ska passa i alla livets situationer och stunder.

Moa jordröd/linnebeige – En kärleksförklaring till bygden 

Skandinavisk lekfullhet med fina detaljer och naturlig inramning – det präglar vårt nya kök Moa jordröd/linnebeige. Här står årets nya kulör, jordröd i centrum. Tillsammans med lugn linnebeige, det öppna hyllsystemet Vilda och ett enkelt formspråk bildas en harmonisk men lekfull köksmiljö, fylld av smarta detaljer.

En jordad och rotad kulör

Miljön pryds av den släta luckan Moa där pricken över i:et sitter i kontrasten mellan den jordröda och linnebeige kulören. Jordröd är en kärleksförklaring till bygden som leder tankarna till den svenska ladugården och blir ett fint komplement till Vedums övriga kulörkarta. 

Vilda hyllsystem – en smart lösning som sätter en unik prägel

Det nya hyllsystemet Vilda har ett enkelt formspråk och en utformning som rymmer massor av förvaring. Självklart kan man mixa ben och hyllplan i olika kombinationer. Varför inte våga blanda jordröda hyllplan med vitpigmenterade ekben? Vilda ger utrymme för såväl kokböcker som keramik – en naturlig plats för personliga saker man är lite extra förtjust i.

Det öppna hyllsystemet Vilda, som är designat och framtaget av Vedum, bidrar med avskalad estetik och praktisk förvaring.

Inspirationen till köket kommer från ledorden kärlek, omtanke och det lilla extra. Köket har en skandinavisk lekfullhet med fina detaljer och varm inramning. Vår kulörnyhet jordröd passar fantastiskt fint ihop med vår mjuka och stilrena kulör linnebeige. Tillsammans med himmelsblåa och knallrosa toner skapas ett personligt och oväntat uttryck. Det tycker jag är uppfriskande.

Jenny Andersson, designansvarig Vedum.

På köksbänken och köksön breder den beige kompositstenen Wyndigo ut sig, ett material känt för sina tåliga och slitstarka egenskaper.

En annan nyhet är handtaget Akleja i tre kulörer som passar bra ihop med jordröd, linnebeige och mörkgrå och ger möjlighet att låta köket gå ton i ton.

Köksön blir en naturlig mittpunkt som skapar utrymme till såväl matlagning som umgänge.

Lucka: Moa jordröd, Moa linnebeige

Handtag: Akleja RAL 8012, ton i ton med jordröd

Bänkskiva: Kompositsten Wyndigo

Blandare och diskho: Round T2184 svart, Granite L svart

Golv: Baseco, furugolv modern vit

Väggar: Kakel Golvabia Bretagne lavendel, Baseco Slätspont modern vit

Liv brun ek – Ett kök i mustiga färger

Ett sobert kök med luckan Liv i det nya utförandet brun ek som skapar en exklusiv känsla. De nya vitrinskåpen, jalusiskåpet och det skräddarsydda utrymmet för kaffemaskinen gör att du kan välja synligt och lättillgängligt eller undangömt och prydligt. 

En varm och välkomnande träkänsla

Luckan Liv i det nya utförandet brun ek som är inspirerad av naturen och skapar en taktil träkänsla. Till luckan kan du välja integrerad grepplist i samma träslag som luckan som ger en exklusiv känsla.
 
    

Vitrinskåp - en exklusiv förvaringslösning

De nya vitrinskåpen med glas ända ner till golvet kan du fylla med dina favoritsaker för att ge köket en personlig karaktär och detaljer i svart och natur förstärker det jordiga, mustiga uttrycket. 

En nyhet för året är vitrinluckor med härdat glas ända ner till golvet.

Belysningen Long lyser upp insidan av skåpet och ger ett djup till köket.

Nytt är även vackra bänkskåp med vitrin som går hela vägen ner till sockel.

Designat, utvecklat och tillverkat i Vedum sedan 1919.

Jalusiskåpet som erbjuder både öppen och dold förvaring.

Ett öppet utrymme med hyllor är ett vackert inslag i köket. Som kan fungera både som en installation med tjusiga stilleben som praktisk och lättillgänglig förvaring.

Nya bänkskivan Shitake i kompositsten förstärker det varma och mustiga uttrycket.

Lucka: Liv brun ek

Handtag: Pushfunktion, Tibast svart

Bänkskiva och stänkskydd: Kompositsten Shitake

Blandare och diskho: Round T2184 svart, Granite XL svart

Golv: Bolon Cilla Botanic

Väggar: NCS S 2005-Y30R