Gå till innehåll

Amanda Svarfvar

Hemma hos

Från lägenhet i Stockholm till 40-talshus på Österlen. I sitt nya hem har Amanda Svarfvar skapat en lantlig köksdröm med moderna inslag.

Publiceringsdatum

När Amanda Svarfvar och hennes sambo köpte sitt hus i början av året hade de redan börjat drömma om hur deras nya kök skulle kunna se ut. Köket, liksom resten av rummen i det nya huset, skulle totalrenoveras och med hjälp av Vedums kökskonfigurator och möten med en av våra köksinredare kunde de sedan göra verklighet av den drömmen.

I augusti fick de äntligen sitt kök och tillsammans med vänner och familj har de nu monterat det.
– Även om det är en hel del kvar i huset så är vi otroligt glada att äntligen kunna njuta av köket!, säger Amanda.

Även om det är en hel del kvar i huset så är vi otroligt glada att äntligen kunna njuta av köket.

Amanda Svarfvar

Hemma hos Amanda Svarfvar är nu köket äntligen på plats och de blev väldigt nöjda med resultatet.

Ljusinsläppet i köket är fantastiskt och precis vad Amanda önskat sig. Från de två köksfönstren kan man dessutom se ut över åkrarna när man lagar mat.

Ett dimgrönt drömkök i lantlig stil.

Fantastiskt utsikt över åkrarna

För att få det så öppet och socialt som möjligt valde Amanda och hennes sambo att flytta köket från ett rum till ett annat. På så sätt fick de även en fantastisk utsikt från de två köksfönstren.

– Det blev perfekt nu när vi flyttade det och man kan se ut över åkrarna samtidigt som man lagar mat, säger Amanda. Den vackra utsikten kan man också njuta av från köksön, som bjuder in till såväl lugna frukoststunder som härliga middagsbjudningar för vänner och familj. Dessutom bidrar köksön med massor av bra förvaring och extra avställningsyta.

– Köksön är definitivt hjärtat i köket, säger Amanda.

En annan del av köket som de är väldigt nöjda med är kaffehörnan som de placerat bredvid kyl- och frysskåp. Det är en lösning de utformade själva, och som inte bara är praktisk utan även dekorativ. Att verkligen ta sig tid att fundera på vad man själv vill ha och behöver, och vad som är viktigt för just dig i ditt kök, är något som Amanda vill tipsa om när det kommer till att skapa sitt drömkök. Och att ha tålamod.

– Det säger jag till alla! Det är en lång process, men det kommer bli otroligt bra när man väl är färdig.

Kyl- och frysskåp har dolts bakom den klassiska ramluckan Edit i dimgrön.

Bredvid kyl- och frysskåp finns kaffehörnan som paret utformat själva. En favorit i köket!

Att verkligen ta sig tid att fundera på vad man själv vill ha och behöver, och vad som är viktigt för just dig i ditt kök är något som Amanda vill tipsa om.

Detta är faktiskt det tredje köket från Vedum i tre boenden och vi är lika nöjda som alltid. Kvaliteten på köket är otrolig och hållbar, men servicen är också i världsklass. Vi har fått så mycket bra hjälp av Vedum längs hela vägen.

Amanda Svarfvar

Perfekta lantliga köket med modern touch

Parets röda tegelhus, som byggdes 1941, ligger något avsides med öppna fält både framför och bakom tomten. Och för Amanda har det varit viktigt att köket och resterande rum speglar huset och platsen där det ligger. Därför valde de den klassiska ramluckan Edit till köket, i den naturnära Vedumkulören dimgröm.

– Jag ville skapa det perfekta lantliga köket med en modern touch, vilket jag tycker att vi lyckades bra med, säger Amanda och fortsätter:

– Detta är faktiskt det tredje köket från Vedum i tre boenden och vi är lika nöjda som alltid. Kvaliteten på köket är otrolig och hållbar, men servicen är också i världsklass. Vi har fått så mycket bra hjälp av Vedum längs hela vägen!, säger Amanda.

Vi som bor här

Inredningsstylisten och homestagingkonsulten Amanda Svarfvar tillsammans med sin sambo och deras hund Ted. Du kan se mer av Amanda på hennes instagramkonto @aamandaemilias

Köksfakta

Lucka: Edit i kulören dimgrön
Handtag: Köpta på beslagonline
Bänkskiva: Dekton by Cosentino – VK03 Grigio från stenskivor.se