Gå till innehåll

Annika och Peter

Hemma hos

Ett elegant kök i blått med inspiration från fine dining och badrum i milda kulörer som ger en lugn och balanserad känsla. Annika Svensson och Peter Nilsson har landat i sin nybyggda bostadsrätt med inredning från Vedum.

Publiceringsdatum

Annika Andersson har alltid älskat blått men alla hennes tidigare kök har gått i andra färger, från trä till svart.
– När vi såg det blå köket från Vedum var det ett självklart val, och nu har jag äntligen fått mitt blå drömkök. Jag och min man älskar att vara här och baka, laga mat och dricka ett glas gott vin tillsammans, säger hon.

När vi såg det blå köket från Vedum var det ett självklart val, och nu har jag äntligen fått mitt blå drömkök. Jag och min man älskar att vara här och baka, laga mat och dricka ett glas gott vin tillsammans.

Annika Andersson

Med de fina mässingshandtagen blir köket som en vacker möbel.

Köksön bidrar inte bara med extra förvaring, utan är även en perfekt plats för att äta frukost.

Äntligen har Annika fått sitt blåa drömkök i Vedums kulör åskblå.

Köket är som en vacker möbel

Bostadsområdet Honungslunden är utvecklat av Riksbyggen, som med hjälp av Vedum tagit fram olika stilpaket för kök, badrum och förvaring som Annika och Peter fick välja bland. De stilar paret valde utgör grunden till deras inredning, och ger hemmet en vacker och genomtänkt helhetskänsla.
– Vi bestämde oss som sagt för köket med blå luckor direkt, men även stilen som kallas Sober passar oss. Jag tycker att den känns lite som en bättre restaurang med en elegant och ja, sober, inredning. Med de fina mässingshandtagen blir köket som en vacker möbel, säger Peter.

I hemmets mindre, extra badrum har paret kombinerat den antracitgrå kommoden med Vedums stora, runda spegel Anten som Annika är förtjust i.
– Jag älskar den spegeln, både för att den är elegant i sig, men också för att den får rummet att kännas större och ljusare. Våra val gör att hemmet känns som en helhet, säger hon.

Vi bestämde oss som sagt för köket med blå luckor direkt, men även stilen som kallas Sober passar oss. Jag tycker att den känns lite som en bättre restaurang med en elegant och ja, sober, inredning. Med de fina mässingshandtagen blir köket som en vacker möbel.

Peter Nilsson

Öppen och dold förvaring i entrén. Hos Annika och Peter finns Veduminredning i hela hemmet, från kök och badrum till förvaring i form av rymliga garderober.

Spegelfavorit! Den runda spegeln Anten bidrar med extra rymd och ljus till det mindre badrummet.

För att skapa ett kök som mötte deras behov och önskemål fick de hjälp av en av Vedums köksinredare.

Vi ville ha mer förvaring och arbetsyta i köket, eftersom vi båda gillar att laga mat och baka. Så Vedum hjälpte oss också att utforma en köksö. Med måtten som vi hade med oss kunde de göra den bästa lösningen för arbetsytan, förvaringen – och frukostbaren som Peter gillar att sitta vid.

Annika Andersson

Hjälp på vägen

Även om ett åskblått kök var en självklarhet för Annika och Peter, så var utformningen av köket inte det. För att skapa ett kök som mötte deras behov och önskemål fick de hjälp av en av Vedums köksinredare.
– Vi ville ha mer förvaring och arbetsyta i köket, eftersom vi båda gillar att laga mat och baka. Så Vedum hjälpte oss också att utforma en köksö. Med måtten som vi hade med oss kunde de göra den bästa lösningen för arbetsytan, förvaringen – och frukostbaren som Peter gillar att sitta vid, säger Annika.

Vi som bor här

Annika Andersson och Peter Nilsson.

Köksfakta

Lucka: Maja i kulören åskblå.
Bänkskiva: Coral Clay i kompositsten.
Handtag: Havtorn i mässing.

Badrumsfakta, lilla badrummet

Lucka och kommod: Serie Free med lucka Maja i kulören antracitgrå.
Handtag: Knopp Anemon i svart.
Spegel: Anten.

Badrumsfakta, stora badrummet (ej på bild)

Lucka och kommod: Serie Free med lucka Maja i kulören sandbeige.
Handtag: Iris.
Spegelskåp: Bas i kulören sandbeige.
Bänkskiva: Urban Style i laminat.

Förvaringsfakta

Garderober med lucka Maja i vit.
Handtag Anemon i krom.