Gå till innehåll

Clara Sannemalm

Hemma hos

Med skogen som kuliss och inspiration har Clara och Rasmus skapat sitt drömhus. Här har naturen fått ge riktning för materialvalen i kök, tvättstuga, hall och övriga hemmet och resultatet blev varmt och öppet.

Publiceringsdatum

När man kliver in genom dörren hos Clara och Rasmus möts man av en dimgrön Veduminredning direkt i hallen. Här ryms både jackor och väskor, och skorna tar man enkelt av sig på den sittbänk som är en del av hallmöbeln.

 

Jag älskar att stå och laga mat vid köksön och kolla ut genom de stora fönsterpartierna. Och ännu härligare är det nu på sommaren när man kan öppna upp.

Clara Sannemalm

Praktisk och vacker hallinredning för hela familjen. Sittbänken gör det enkelt att ta av och på skorna, samtidigt som det är en härlig plats för en stund av vila.

Från hallen kommer man direkt in till husets samlingspunkt – köket.

De varma materialen, den öppna planlösningen och den stora köksön i valnöt som ramas in av bänkskivan i sten gör köket till en favoritplats.

Den stora köksön har kombinerats med en funktionsvägg med luckan Edit i sandbeige där alla vitvaror har samlats.

Materialvalen i hela hemmet speglar naturen och den plats som Clara och Rasmus valt att bo på.

Husets samlingspunkt

Därefter når man husets samlingspunkt – köket. De varma materialen, den öppna planlösningen och den stora köksön i valnöt som ramas in av bänkskivan i sten gör rummet till en favoritplats.
– Jag älskar att stå och laga mat vid köksön och kolla ut genom de stora fönsterpartierna. Och ännu härligare är det nu på sommaren när man kan öppna upp, säger Clara.

Valnötsluckorna i köksön kombineras med en funktionsvägg med den klassiska luckan Edit i sandbeige, som rymmer både kyl- och frysskåp samt ugn och mikrovågsugn. Tillsammans ger de rummet den där varma känslan som paret var ute efter när de planerade sitt kök.
– Materialvalen i köket blev precis som vi tänkt oss, den digitala visualiseringen vi fick hjälp med av Vedum stämde väldigt väl mot hur det sedan såg ut i verkligheten, säger Clara.

Suddat ut gränsen mellan inne och ute

Under hela processen har det också varit viktigt att skapa en närhet mellan inne och ute, och sudda ut den gränsen. Omgivningen har haft stor inverkan på materialvalen och förutom köket i valnöt och sandbeige så har paret valt kulören dimgrön på sin Veduminredning i både hall och tvättstuga. En harmonisk kulör med inspiration från naturen.
– Vi har genomgående under processens gång försökt ha vår naturtomt med tall, berg, ljung och lava som inspiration och riktning för alla materialval, säger Clara.

Tomten, som ligger utanför Vänersborg, köpte de sommaren 2020 och då påbörjades parets nästan tre år långa husresa. De första två åren bestod av planering för att alla val skulle kännas genomtänkta, vilket underlättade när byggprocessen väl drog i gång.
– Planering var det som tog längst tid, men vi är glada att vi prioriterade detta då vi är mycket nöjda med slutresultatet, säger paret.

En dimgrön dröm. I tvättstugan har paret låtit den dimgröna kulören från hallen återkomma.

Laminatbänkskivan Grey sonoma oak.

Materialvalen i köket blev precis som vi tänkt oss, den digitala visualiseringen vi fick hjälp med av Vedum stämde väldigt väl mot hur det sedan såg ut i verkligheten

Clara Sannemalm

En bra match

Clara och Rasmus byggde sitt hus med av en av de många husleverantörer som Vedum samarbetar med. Genom dem fick de kontakt med Vedum och fick hjälp att skapa sitt drömkök.
– Vi hade Vedum som val via vår husleverantör så därför valde vi Vedum, men det visade sig vara en bra match mot det vi ville ha. Fina material, kulörer och bra service. Dessutom var det väldigt trevligt att åka och besöka Kvarnen i Vedum som är den utställning som ligger närmast oss, säger de.

Vi som bor här

Clara Sannemalm och Rasmus Josefsson samt katten Igor.

Köksfakta

Lucka: Molly valnöt och Edit i kulören sandbeige.
Handtag: Beslag design handtag 1353 Mässing/brunt läder 128 cc
Bänkskiva: Dekton by Cosentino – Taga
Fläkt: Fjäråskupan Ikon mässing

Tvättstugefakta

Lucka: Maja i kulören dimgrön
Handtag: Beslag design handtag 1353 Polerad mässing 128 cc
Bänkskiva: Grey sonoma oak i laminat

Hallfakta

Lucka: Edit i kulören dimgrön
Handtag: Beslag design handtag 1353 Mässing/brunt läder 128 cc