Gå till innehåll

Ebba och Philip

Hemma hos

Ett ljust kök med gott om förvaring. Det var målet när Ebba och Philip skulle byta köket i sin nya lägenhet. Tillsammans med Vedums köksinredare landade de i precis just det.

Publiceringsdatum

I en bostadsrätt i Avesta bor Ebba Hansson tillsammans med sambon Philip Hellström och deras två katter. När Ebba köpte lägenheten visste hon att hon skulle behöva byta ut köket och kontaktade då Vedum.
– Jag har precis flyttat hemifrån och mina föräldrar har Vedumkök som jag tycker väldigt mycket om, så därför blev det ett självklart val att ha ett Vedumkök i mitt eget boende också, säger hon.

 

Jag har precis flyttat hemifrån och mina föräldrar har Vedumkök som jag tycker väldigt mycket om, så därför blev det ett självklart val att ha ett Vedumkök i mitt eget boende också.

Ebba Hansson

Ljust, stilrent och elegant var ledorden för köket och övriga inredningen i Ebba och Philips lägenhet.

Ljust, stilrent och elegant

Ledorden för köket och övriga inredningen i lägenheten var ljust, stilrent och elegant. Valet föll därför på den släta luckan Maja i kulören linnebeige i kombination med svarta detaljer och den ljusa laminatbänkskivan Ipanema vit. Just bänkskivan är en favorit i köket.
– Jag älskar att bänkskivan går upp en bit på väggen och även den stora stänkskivan bakom spisen, säger Ebba.

Att de valde bort överskåp till fördel för en öppen hylla är paret också väldigt nöjda med. Det ger köket ett mer luftigt och öppet uttryck. Och gott om förvaring finns det ändå. Det var nämligen en av de viktigaste punkterna när de planerade sitt kök med Vedums köksinredare. Tillsammans hittade de nya lösningar och idéer som gjorde köket precis så som de önskat – och lite till.
– Det blev mycket bättre än jag tänkt mig. Jag visste att det skulle bli bra eftersom vi fick en väldigt bra ritning på hur det skulle se ut. Men det blev mycket bättre i verkligheten än vad man ser på ett papper, säger Ebba.

 

Den varma kulören linnebeige i kombination med svarta detaljer ger köket det uttryck som paret var ute efter.

Knoppen Lijla är ett av Vedums handtag i klassisk stil.

Bänkskivan är en favorit i köket, särskilt stänkskyddet och stänkskivan bakom hällen som går upp hela vägen till fläkten.

Bara att skruva upp

Köket monterade Ebba tillsammans med sina föräldrar. Trots att det innebar en del jobb, så tycker hon att det ändå gick smidigt.
– Eftersom alla skåp redan var färdigmonterade var det bara att skruva upp, säger hon.

Ebbas mamma är floristen och influencern Linda Hansson @arstidensbasta som inte bara har ett Vedumkök hemma, utan även har prytt en av Vedums kökskataloger.

Se mer av Lindas betonggrå kök här. 

Jag visste att det skulle bli bra eftersom vi fick en väldigt bra ritning på hur det skulle se ut. Men det blev mycket bättre i verkligheten än vad man ser på ett papper.

Ebba Hansson

Vi som bor här

Ebba Hansson, Philip Hellström och deras två katter Elsa och Tarzan. Ebba jobbar på bank och Philip är bilmekaniker och professionell speedwayförare.

Köksfakta

Lucka: Maja i kulören linnebeige.
Bänkskiva: Laminat Ipanema vit
Knopp: Lilja Ø30 mm svart.