Gå till innehåll

Familjen Boart

Hemma hos

När Fredrik och Sandra Boart byggde sitt Eksjöhus och skulle välja kök föll valet på Vedum. De är egenföretagare båda två och lägger mycket tid i just köket.

Publiceringsdatum

Särskilt Sandra som är konditor och inte bara driver sitt eget företag En nypa socker, utan även jobbar som matstylist. Vi fick kika in i deras vackra hem i det nybyggda området Högmora/Stuvsta i Huddinge utanför Stockholm. Där hittade vi ett helt fantastiskt Vedumkök!

-Köket är huset hjärta. Här samlas man för måltider, pratar om hur dagen varit, gör läxor, hänger när man lagar mat och har gäster. Köket var det viktigaste av hela husbygget och låg långt upp på priolistan! Vi trodde från början att de skulle bli ett vitt klassiskt kök med marmor, men det slutade i något helt annat och det är vi så glada över!, säger Sandra.  

 

Köket är huset hjärta. Här samlas man för måltider, pratar om hur dagen varit, gör läxor, hänger när man lagar mat och har gäster. Köket var det viktigaste av hela husbygget och låg långt upp på priolistan! Vi trodde från början att de skulle bli ett vitt klassiskt kök med marmor, men det slutade i något helt annat och det är vi så glada över!

Sandra Boart

Fransk, lantlig bistro var en av inspirationskällorna för Fredrik och Sandra.

Vägghyllor i köket är praktiskt samtidigt som det ger dig vacker förvaring.

Walk-in-skafferi, vitrinskåp, diskoho i porslin och en stor köksö var drömmen när Fredrik och Sandra planerade sitt kök - och så blev det! I det nästan 40 kvadratmeter stora köket fick de plats med allt de önskade.

För Sandra som arbetar som matstylist är det viktigt med många smarta lösningar i köket. Sittbänken är en favorit i köket.

Det är detaljerna som gör skillnaden. Allt från knoppar till inredning är noga genomtänkt för att få till helheten.

Den uppmurade tegelväggen blir som ett smycke i huset.

En fin porslinsho ger ett fint uttryck i det klassiska köket.

Vi som bor här

Fredrik och Sandra Boart med barnen Wilmer, Elton och en lilasyster som beräknas till sommaren samt hunden Frasse och katten Nemo. 

Köksfakta

Luckan Alice i kulören åskblå. Bänkskivorna i merparten av köket är i matt marmor. På köksön däremot är bänkskivan i vitpigmenterad ask med brunkärna.