Gå till innehåll

Familjen Gannå

Hemma hos

Tidlöst, öppet och funktionellt. Det var ledorden när familjen Gannå planerade sitt nya kök – och resultatet blev precis som de föreställt sig!

Publiceringsdatum

I ett 30-tals hus i Göteborg bor Madelen och Antero Gannå med sina två döttrar. Sedan de flyttade in 2017 har de gjort ett antal renoveringar, och förra året var det äntligen dags att ta tag i köket.
– Vi började planera köket redan när vi köpte huset, så vi har ritat på många varianter under åren, säger Madelen Gannå. 
För att få ett större och ljusare kök med utgång till altan och trädgård valde paret att byta plats på kök och vardagsrum. Det har gjort rummet mer öppet och inbjudande med plats för gäster, precis som de önskade.

Vi började planera köket redan när vi köpte huset, så vi har ritat på många varianter under åren.

Madelen Gannå

Ljust och öppet! När Madelen och Antero gjorde om köket bytte de plats på kök och vardagsrum för att få ett större kök med utgång till altan och trädgård.

Köksön bidrar inte bara med extra förvaring utan rymmer även ugn och vinkyl samt utgör en perfekt plats för umgänge.

Skåpväggen med vitrinskåpen är en av sakerna som paret är mest nöjda med i köket. De framdragna socklarna och krönlisten ger ett plastbyggt uttryck. De två lådorna under vitrinluckorna är tillverkade av en egen snickare efter beställning av Madelen och Antero.

Smarta lösningar

Genom åren har paret insett att de inte har behov av ett helt frysskåp, utan hellre skulle vilja ha mer plast för kylvaror. Därför tänkte de om i det nya köket och valde att installera två kombinerade kyl- och frysskåp i stället.
– På så vis har vi två större delar med kyl som båda är i arbetshöjd, och två mindre delar med frys i botten. Detta var en väldigt bra lösning för oss då vi använder kylförvaringen mer än frysförvaringen, säger de.

En annan smart lösning i köket är att de valde att använda den översta lådan till höger om diskhon till källsortering av kompost och restavfall. På så vis blockerar man inte det när man står och diskar, samt att man får soporna i arbetshöjd.
– Dessutom valde vi att sätta överskåpen något högre än standard för att få extra luftigt mellan bänkskiva och överskåp. Dels för känslans skull, men även för enklare arbetshantering av köksmaskiner.

Bänkskivan Snowy Ibiza i kompositsten är också vald med bland annat funktionalitet i åtanke. Kompositsten är både tåligt och kräver inte så mycket underhåll samtidigt som det är tidlöst och vackert.

Vi kunde verkligen få till vårt drömkök med Vedum. Vi är supernöjda!

Madelen Gannå

Planering är A och O

Att lägga ordentligt med tid på att planera och hitta en leverantör och en köksplanerare som man klickar med, och som är lösningsorienterad, är ett av parets tips till den som ska byta kök. Allt det hittade Madelen och Antero hos Vedum, och med Vedums köksinredare Lisbeth Fogel. Tillsammans gjorde de verklighet av de mångåriga köksdrömmarna.
– Vi kunde verkligen få till vårt drömkök med Vedum. Vi är supernöjda!, säger paret.

Vi som bor här

Madelen och Antero Gannå och deras två döttrar, 10 och 7 år gamla.

Köksfakta

Lucka: Edit i kulören varmgrå.
Bänkskiva: Kompositsten Snowy Ibiza.
Handtag: Aster 128 i svart/krom.
Blandare: Återanvänd från det tidigare köket.

Speciallösning: De två lådorna under vitrinluckorna på skåpväggen är tillverkade av en egen snickare efter beställning av Madelen och Antero.