Gå till innehåll

Nika Wahren

Hemma hos

Ett kök för hela familjen! Hemma hos Nika Wahren har det dimgröna köket planerats med hela familjens behov i fokus och blivit en samlingsplats där det är lika trevligt att diska som att laga mat.

Publiceringsdatum

I ett nybyggt hus i Svinninge bor blomsterdesignern Nika Wahren tillsammans med sin familj. Där har de kombinerat lugna färger med mycket trä och rotting för att få en rofylld bas i vad Nika annars kallar ett ganska stökigt hem.

Den lugna basen återfinns även i köket, vilket är ett av de rum där valet av kulör var självklar redan från början.
– Jag älskar grönt och har länge längtat efter ett grönt kök, säger Nika.

Jag älskar grönt och har länge längtat efter ett grönt kök.

Nika Wahren

Som blomsterdesigner arbetas det även en hel del med blommor i köket.

Luckan Edit i kulören dimgrön är det som Nika är mest nöjd med i hela köket.

Äntligen ett grönt kök! Hemma hos Nika är det lika trevligt att diska som att laga mat.

Tänk efter före

Den rymliga köksön bjuder in till umgänge medan maten lagas och blir en samlingsplats för både vuxna och barn. För att göra köket extra tillgängligt för just barnen så har det planerats och inretts delvis utefter deras behov.
– Eftersom vi har barn som inte är så långa så har vi satt glas, skålar och sådant som dom använder ofta i köksön så att det blir enkelt för dom att nå. Även mikrovågsugnen sitter ganska lågt av samma anledning.

Att anpassa efter sina egna behov och välja sådant som man själv tycker om och trivs med är något som Nika tycker är viktigt att tänka på när man skapar sitt drömkök.
– Köket ska du ha länge och trender ändras fort. Tänk noga över vad du vill ha och tror att du kommer vilja leva med under lång tid, säger hon.

– Köket ska du ha länge och trender ändras fort. Tänk noga över vad du vill ha och tror att du kommer vilja leva med under lång tid.

Nika Wahren

Köksön bjuder inte bara in till umgänge, utan är också den plats där glas, skålar och annat som barnen använder ofta har placerats för att de enkelt ska nå dem.

Microvågsugnen är placerad lite lägre för att barnen ska kunna använda den.

Maj och Vidar samlas gärna i köket är det lagas mat eller pysslas med annat.

Vi som bor här

Blomsterdesignern Nika Wahren tillsammans med sin man Mårten och deras barn Maj 12 år och Vidar 10 år. Du kan se mer av Nika på hennes instagramkonto
@skilladflorals

Köksfakta

Lucka: Edit i kulören dimgrön