Gå till innehåll

Sofia och Björn

Hemma hos

En sammanhållen helhet med inspiration från naturen och våra sinnen. När Sofia Johansson och Björn Ottosson skulle välja inredning till sitt nya hem var det viktigt för dem att skapa en genomgående känsla i hela hemmet.

Publiceringsdatum

Sofia och Björn hade letat hus i flera år när de fick höra om Riksbyggens nya projekt Brf Honungslunden i Ulricehamn.
– Här fanns inredningsval från Vedum för både kök och badrum som passade oss perfekt och gjorde att vi kunde skapa en enhetlig och personlig stil i hela hemmet. Vi ville ha mycket naturinslag, milda kulörer och både ljusa och lite mörkare träslag, säger de.

Här fanns inredningsval från Vedum för både kök och badrum som passade oss perfekt och gjorde att vi kunde skapa en enhetlig och personlig stil i hela hemmet. Vi ville ha mycket naturinslag, milda kulörer och både ljusa och lite mörkare träslag.

Sofia Johansson och Björn Ottosson

De ljusa materialen, den milda färgskalan och de släta ytorna i köket skapar balans och lugn.

Uppåt väggarna! För att skapa en vacker helhet har Sofia och Björn valt att låta bänkskivan gå hela vägen upp till överskåpen.

Det rostfria handtaget Iris passar perfekt ihop med den sandbeiga kulören och laminatbänkskivan Urban Style.

Härligt ljusinsläpp! Från köket kan man gå direkt ut till en av uteplatserna.

Enhetlig känsla i hela hemmet

För badrummet fastnade de för stilen Sinne som präglas av samma inredningsfilosofi och färgsättning som köket, med inspiration från både skandinaviska och japanska ideal. De här valen har de följt upp med övrig inredning med samma uttryck.
– Vi hade ungefär ett och ett halvt år från köp till inflyttning, och under den tiden hade vi tid att skaffa nya möbler som stämmer med inredningen i kök och badrum. Så man kan verkligen säga att stilen i de rummen präglar hela hemmet, säger Björn

Vi hade ungefär ett och ett halvt år från köp till inflyttning, och under den tiden hade vi tid att skaffa nya möbler som stämmer med inredningen i kök och badrum. Så man kan verkligen säga att stilen i de rummen präglar hela hemmet.

Björn Ottosson

Den sandbeiga kulören och handtaget Iris följer med från köket och in i badrummet vilket skapar en härlig helhetskänsla i hela hemmet.

I badrummet ryms även tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaring.

Förvaring för de minsta. I Vedumgarderoben till vänster om skötbordet så ryms allt från blöjor och handdukar till krämer och annat som är bra att ha nära till hands.

Grunden för inredningen i hemmet är ett av de stilpaket som Riksbyggen tagit fram med hjälp av Vedum.

Vi vill att vårt hem ska vara fint men också praktiskt och lättskött. Det räcker inte att se exempelvis ett kök på bild, man måste också kolla alla funktioner och vara säker på att insidan är lika genomtänkt som utsidan.

Sofia Johansson

Stilrent, enkelt och avskalat

Innan paret tog de slutgiltiga besluten för kök, badrum och förvaring besökte de vår utställning i Vedum där de kunde titta på all inredning, samt få hjälp och råd kring bland annat hur hemmet ska vara hållbart över tid. En viktig detalj för Sofia och Björn är bänkskivan i köket som fortsätter upp som stänkskydd och bidrar till det enhetliga intrycket. Hela hemmet känns stilrent, enkelt och avskalat – med val som tar fasta både på design och praktisk funktion.

– Vi vill att vårt hem ska vara fint men också praktiskt och lättskött. Det räcker inte att se exempelvis ett kök på bild, man måste också kolla alla funktioner och vara säker på att insidan är lika genomtänkt som utsidan, säger
Sofia.

Vi som bor här

Sofia Johansson, Björn Ottosson och deras dotter Saga.

Köksfakta

Lucka: Maja i kulören sandbeige.
Bänkskiva och stänkskydd: Urban Style i laminat.
Handtag: Iris i färg rostfri.

Badrumsfakta

Lucka och kommod: Serie Free med lucka Maja i kulören sandbeige.
Handtag: Iris i färg rostfri.
Spegelskåp: Bas i kulören sandbeige.
Bänkskiva: Grey Sonoma Oak i laminat.

Förvaringsfakta

Garderob med lucka Maja i kulören vit
Knopp: Anemon i krom.