Så bakar du en fantastisk rabarberpaj

Linda Hansson @arstidensbasta delar sitt bästa recept

Datum:
Juni 2021

Den efterlängtade rabarbersäsongen är här! Tillsammans med floristen Linda Hansson @arstidensbasta bjuder vi på ett recept på en riktigt härlig rabarberpaj med maräng för kommande fikastunder. 

 
570x855_diy-rabarberpaj-Vedum.jpg

 

Ingredienser:

Pajdeg 
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl kokosflingor
200 g smör
2,5 msk florsocker

Fyllning
½ kg rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Maräng
4 äggvitor
1 ½ dl socker

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda ingredienserna till pajdegen och låt den vila i cirka 10 minuter.
3. Klä en form med pajdegen. Tryck ut degen med mjölade fingrar och låt degen gå upp cirka 6 cm på kanten. Använd gärna en form med löstagbar botten. 
4. Nagga degen med en gaffel och grädda den i cirka 5 minuter. 

5. Skölj och torka rabarbern medan degen gräddas i ugnen. Skär rabarbern i bitar och blanda dem med socker och potatismjöl. 
6. Fördela rabarberfyllningen i det gräddade pajskalet och grädda i ytterligare 20 minuter. 

7. Vispa äggvitorna till ett fast skum. 
8. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa smeten tills den blir seg. 
9. Bred smeten över rabarberna.
10. Sänk värmen på ugnen till 150 grader och grädda pajen till marängen fått färg. 

Ät och njut!

 

1170x780_diy-rabarberpaj-Vedum2.jpg

Tips!
Strössla på lite ätbara blommor innan servering för att få till den där extra sommarkänslan. 

 

570x855_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson5.jpg

 

Mer om Linda
Linda Hansson är florist och bor tillsammans med sin familj i Dalarna. Linda driver det fantastiska instagramkontot @arstidensbasta där hon dagligen inspirerar med blomster och fantastiska kreationer. Hennes hem är till bredden fyllt med blommor, värme, omtanke - och ett ljuvligt Vedumkök. Se mer av det här. 

Köksfakta
Luckan Moa i kulören linnebeige. 
Bänkskiva och stänkskydd: Kompositsten Moorland fog 
Handtag: 31114 Havtorn Ø10 svart lättrat, 31221 Havtorn cc 160 svart lättrat och 31224 Havtorn cc 2x589 svart lättrat.