Så planerar du ditt badrum

I samarbete med Studio In

Datum:
Maj 2020

Vad ska du tänka på när du planerar och inreder ditt badrum? Sedan 2012 har tvillingsystrarna Maja Furenberg Ring och Atta Ring hjälpt andra att inreda och styla sina hem och skapat rum att må bra i, och inspireras av. Här ger de sina bästa tips för att lyckas.

Rannsaka dina behov
Många tänker ofta vision före funktion – och trots att båda delar är viktiga så är det bra att börja med funktionen och se över vad du
 


behöver. Fundera över hur ni lever och vad som fungerar i din vardag – då blir det så mycket enklare sedan.  

1170x780_Vedum_StudioIn_InredaBadrum.jpg

Planera ditt badrum efter vad som fungerar i din vardag. 

Gör en skiss
Genom att göra en skiss får man direkt en överblick över alla mått och vad man har att förhålla sig till. Då blir det enklare att väga vad man vill och behöver ha, mot vad man faktiskt har plats med – och fortsätta planera utefter det. 
Ta reda på vad du verkligen tycker om
När vi ständigt matas med intryck kan det ibland vara svårt att komma fram till vad som är ens egen stil. Våga tänka bort trender och fundera över vad du verkligen tycker om och trivs med. En moodboard är ett perfekt sätt att samla tankar och idéer.  
– Om man ska leva med något länge måste du vända blicken inåt och reflektera över vad du faktiskt tycker om och vad som är påverkan utifrån, säger Atta.

570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum2.jpg

Moodboards är ett perfekt sätt att samla tankar och idéer.

570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum.jpg

Gör en skiss - då blir det enklare att planera.

Tänk långsiktigt
För att kunna, och vilja, leva med något länge så är det viktigt att göra hållbara val och inte enbart tänka på nuet, utan även framtiden och hur ens behov ser ut då. 
– Vi måste komma ifrån det här att man ska byta och göra om hela tiden. För att leva hållbart måste vi göra genomtänka val, och om


man gör iordning hemma kanske man även ska tänka på vad man behöver om fem år, säger Maja och fortsätter:
– Att Vedum tillverkar på beställning och inte lagerhåller varor, det känns bra rent hållbarhetsmässigt och det är också en aspekt att ta in.

 

1170x780_Vedum_StudioIn_InredaBadrum2.jpg

Hur kommer ditt behov att se ut om fem, eller kanske 15 år? Tänk framåt för att kunna planera långsiktigt. 

Få med de fem nycklarna
Det blir allt vanligare att möblera sina badrum och göra de mer ombonade. Oavsett rum, så ska man alltid tänka på de fem nycklarna: möbler, textil, växter, belysning och personliga detaljer.
– Om man tappar någon av dessa nycklar så märks det att man haltar lite.


Det gäller att hitta en bra balans för att få det att kännas som ett rum. Det kanske inte alltid känns helt självklart med en växt i ett badrum, men det finns sorter som trivs i utrymmen med lite eller inget dagsljus alls, säger Maja.

 

570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum3.jpg

Växter känns kanske inte alltid helt självklart i ett badrum - men hitta en sort som trivs hos dig.

570x855_Anno_Sandbeige_0.jpg

Våra badrum blir allt mer ombonade med bland annat möbler och personliga detaljer.

Bonustips från oss på Vedum
För att kunna planera ditt badrum är det bra att känna till lite av grunddragen i de regler och rekommendationer som finns för våtutrymmen. När det gäller installationer av vatten, och att göra


golv och väggar vattentäta, rekommenderar vi dig att anlita professionell hjälp. Tänk även på att du alltid måste anlita en behörig elektriker när det gäller installationer av el.

570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum4.jpg

Maja Furenberg Ring och Atta Ring har grundat, och driver, Studio In. 

Om Studio In

Tvillingsystrarna Maja Furenberg Ring och Atta Ring startade Studio In tillsammans 2012. De brinner för inredning och design och jobbar idag heltid med att skapa vackra rum. Med djup förståelse för färg, form, funktion och kombinationen av dessa hjälper de sina kunder att nå rätt upplevelse genom inredning.