Så inreder vi våra hem 2023

Tre tydliga inredningstrender

Datum:
December 2022

Vi blickar in i trendåret 2023 och ser hem som är omsorgsfullt inredda när den harmoniska helhetskänslan står i fokus nästa år. Vi vågar mixa taktila material och personliga kulörer, och samtidigt addera vacker och genomtänkt förvaring. Vedum listar tre tydliga inredningstrender 2023.

Med över ett sekels erfarenhet av inredning har vi på Vedum lärt känna många inredningstrender genom åren. Trenderna för 2023 andas eftertänksamhet och visar tydligt att vi inte vill ha hem som förändras efter snabba trender, utan hem som speglar vår personlighet och våra behov. Idag, och imorgon.

– Nu står upplevelsen och känslan i fokus i våra hem – vi vill inreda hållbart över tid och trivas länge med de val vi gör. 2023 vågar vi mixa taktila material och skapa personliga färgsättningar som präglar våra hem. Med stor omsorg om våra hem hoppas jag att vi ska våga inreda utifrån vad vi gillar. Det är långsiktigt och hållbart att skapa miljöer som håller över tid, både visuellt och emotionellt, säger vår designansvarig Jenny Andersson.

Att naturliga materialval och härliga kulörer kommer att prägla våra hem även 2023 råder det ingen tvekan om. Hos Vedum är efterfrågan på de egna kulörerna, så som linnebeige, dimgrönt och skogsgrönt fortsatt stark, och allt fler suktar efter att inreda med taktila material, som sten och trä.

Nedan listar vi tre trender för inredningsåret 2023.

1170x780_Vedum-Trendspaning-20234.jpg

Hos Vedum är efterfrågan på de egna kulörerna, så som dimgrönt stark, och allt fler suktar efter att inreda med taktila material, som sten och trä.

Förvaring i fokus
Om 2022 handlade om att rensa ut, så handlar 2023 snarare om att organisera hemma. Var sak på sin plats är melodin – och det ska vara trevligt för ögat också. Vi kommer inte längre att se förvaringen som ett praktiskt måste, utan som en vacker inredningsdetalj som bidrar till helheten. 2023 bjuder på fler garderobsväggar, smarta lösningar för hallen och sovrummet och förvaring som göms i sittbänkar och köksöar. 2023 är helt enkelt förvaringens år!

570x855_Vedum-Trendspaning-2023.jpg

Organisera mera! 2023 ser vi inte förvaringen som ett praktiskt måste utan som en vacker inredningsdetalj. Att använda en vägg i sovrummet till att skapa ett eget dressingroom är både smart och lyxigt.

570x855_Vedum-Trendspaning-20239.jpg

Var sak har sin plats! Att placera grundare skåp vid en sittplats i köket är ett perfekt sätt att ta tillvara på hela ytan och få till ytterligare smart förvaring i ditt hem. 

1170x780_Vedum-Trendspaning-20233.jpg

Tips! Göm förvaringen i en sittbänk. Det fungerar lika bra i badrummet och tvättstugan, som i köket och hallen. 

Det enhetliga hemmet
2023 vill vi att våra hem känns enhetliga och harmoniska i såväl design som kulörer och materialval. Vi vill till exempel gärna att våra köksluckor kommer igen i hallens förvaringslöning eller badrummets möbler, att kulören på väggen matchar möblerna i rummet och att samma material kommer igen i flera rum. Vi strävar helt enkelt efter den röda tråden, som gör att den harmoniska helhetskänslan märks i hela hemmet. En återgång till det eftertänksamma.

570x855_Vedum-Trendspaning-20237.jpg

Skapa en enhetlig känsla genom att använda samma luckor i såväl köket som badrummet. Vår lucka Edit har ett klassiskt uttryck och gör sig lika bra i hemmets alla rum. 

570x855_Vedum-Trendspaning-20234.jpg

 

 

1170x780_Vedum-Trendspaning-2023.jpg

Att låta kulören på väggen matcha möblerna i rummet skapar en harmonisk känsla. Eftersom våra kulörer utgår från NCS-systemet är det enkelt att även måla väggar, tak och möbler i samma nyans som din Veduminredning. 

Mixa och matcha ditt hem
Allt fler utforskar sin personliga smak när det kommer till hemmet. Vissa hem andas av taktila trämaterial, andra präglas av spännande kulörer. En tydlig trend för 2023 är att vi vågar blanda olika material, så som att välja luckor i olika träslag eller kulörer i samma kök. I våra badrum hittar stenskivor in, och kombineras gärna med personliga färgval. Våra mixade och matchade hem blir en fröjd för ögat – och en spegling av vår personlighet och själ.

1170x780_Vedum-Trendspaning-20235.jpg

Utforska din personliga smak och låt den ta plats! Vissa hem andas av taktila trämaterial, andra av spännande kulörer – oavsett smak vill vi låta våra hem vara en spegling av vår personlighet och själ år 2023. 

 

570x855_Vedum-Trendspaning-20236.jpg

En tydlig trend för 2023 är att vi vågar blanda olika material. Våra fanér kan enkelt kombineras med våra naturnära färger för att skapa en fin helhet.

570x855_Vedum-Trendspaning-20235.jpg