Gå till innehåll

Vanliga frågor om kök

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar. Klicka på den fråga du vill veta mer om.

Om du vill se hur det går till när du köper Veduminredning har vi tagit fram en film som visar hela processen – från idé och en första kontakt med oss till produktion och leverans. Se hela filmen nedan. 

 • Priset på ett kök varierar beroende av antal skåp, skåpsutförande och val av luckmodell, handtag, bänkskiva, etc. I vår luckprislista kan du se cirkapris för våra lösa luckor. 

  Luckprislista Kök

  Bredden och flexibiliteten i Vedums skåpsortiment gör att du kan välja den höjd, bredd, djup och inredning som passar dig och ditt kök bäst. Skåpen är förstås slitstarka så att du kan leva med de länge – men hållbarheten gäller också designen och att de tillverkas med stor miljöhänsyn. Till exempel är alla våra stommar Svanenmärkta. Alla skåp leveras monterade och är dessutom enkla att sätta upp. 

  Med vår kökskonfigurator kan du skapa det kök du drömt om. Snabbt och enkelt prövar du dig fram - och får dessutom prisuppgifter. I priset ingår stommar, luckor, passbitar, dekorsidor, sockel, bänkskivor och handtag. Förverkliga dina köksdrömmar!

  Gå till vår kökskonfigurator

 • Ja, vi vill antingen träffa dig fysiskt i någon av våra sex utställningar eller ha ett digitalt möte. Vi går igenom dina önskemål och praktiska frågor kring ditt kök, därefter börjar vi skissa på ett förslag till dig. När vi kommit längre i processen tar vi tar sedan fram en tredimensionell ritning av det nya köket tillsammans med ett prisförslag. Det gör att du ser hur köket kommer att se ut när det är färdigt, och att vi enkelt kan prova olika idéer. 

  Klicka här för att boka ett möte med oss. 

 • Innan det första mötet är det bra om du tänkt över vad som är bra eller mindre bra i ditt nuvarande kök och hur du vill att ditt nya kök ska fungera. Du behöver också ta med dig alla mått på ditt kök (gärna en planritning), särskilt viktigt är det med väggarnas höjd och bredd. Markera också var fönster, dörrar, avlopp och ventilation sitter. Komplettera med avstånd mellan fönster och golv, och mellan fönster och hörn. Ju fler exakta mått du tar, desto mer exakt ritning kan vi göra. 

  Klicka här för att boka ett möte med oss. 

 • Ett luckbyte är ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förnya ditt gamla Vedumkök – utan att köpa allt nytt. Bra för både plånboken och miljön. Om du har ett Vedumkök som är från 1989 eller senare så kan du göra ett luckbyte. Kök som är äldre än så har en annan stomme, och är därför inte möjliga att göra ett luckbyte på. Du kan välja fritt ut vårt aktuella sortiment av luckor. Dock kan det finnas vissa undantag beroende på hur ditt befintliga kök ser ut.

  Vill du läsa mer om hur det går till att byta luckor, klicka här för att komma till vår luckbytessida. 

 • Classic och Scala
  Vi har två olika lådsystem, Classic och Scala, som kompletterar varandra och tar design och funktion till nya nivåer. Scala är en designad fullutdragslåda i trendigt antracitgrått med maximalt djup och höga sidor. Classic är en klassisk fullutdragslåda i tidlöst vitt med slittålig konstruktion och moderna funktioner. Båda systemen har utvald inredning som du kan anpassa som du vill, pushöppning som alternativ och mjuk, ljudlös stängning.

  Classic och Scalas dubbelsidiga plåtsidor löper på expansionsbeslag, tål hög belastning och har garanterat stabil och säker gång. Lådans botten är gjord av 16 mm spånskiva.

  Fullutdragslåda XP (utgått)
  Fullutdragslåda XP i grå plåt fanns som tillval vid köp av ett Vedumkök från hösten 2006 till hösten 2017. Därefter togs den bort från vårt sortiment.

  Fullutdragslåda Innotech (utgått)
  Fullutdragslåda Innotech användes från 2001 till hösten 2006. Största skillnaden mellan XP lådor och gamla Innotechlådor är den blå knappen under täck­brickan på Innotechlådorna. Se bild i dokumentet nedan.

  Standardlåda Integra (utgått)
  Standarslåda Integra var grund-standard vid köp av ett Vedumkök från våren 1999 till hösten 2021. Därefter togs den bort från vårt sortiment.

  Vilken låda har jag?

 • På vår youtube-kanal har vi samlat en mängd olika monteringsfilmer som kan vara en bra hjälp när du monterar ditt nya kök. 

  Klicka här för att komma till våra monteringsfilmer där du även hittar hur du tar bort och lossar en fullutdragslåda. 

 • Leveranstiden är cirka 6-8 veckor. Ungefär fyra veckor innan leveransdag får du mer detaljerad information när ditt kök lämnar vår fabrik i Vedum. Den dag vi bestämt för leverans är din inredning monterad och klar för uppsättning.

 • Alla våra köksskåp, garderober och högskåp levereras monterade med vald inredning. Det finns ett undantag och det är vårt högskåp diagonal som levereras omonterat på grund av dess storlek.

 • Vi har designat och tillverkat hållbara inredningar i över ett sekel, så det finns många hantverkare med lång erfarenhet av att montera våra kök. Alla våra köksskåp, garderober och högskåp, med några få undantag, levereras sammansatta färdiga med luckor och fronter monterade och i stort sett all inredning på plats i skåpen. Allt för att underlätta och göra monteringen snabbare. Utöver vad som kan vara bra att tänka på inför ett köksbyte, kan vi kan ge dig tips på hantverkare som har erfarenhet av att montera våra kök.

 • Du har alltid 15 års funktionsgaranti på skåpsstommar, lådor och gångjärn*. Felaktiga delar ersätts med samma eller likvärdig produkt ur gällande sortiment. Eventuella monteringskostnader ersätts inte. Garantin gäller inte om monterings- och skötselanvisningar inte följts. I övrigt gäller Konsumentverkets rekommendationer.

  *Vår funktionsgaranti för kök infördes 2007.

 • Ja du kan köpa din vitvaror genom oss. Vitvaror finns i massor av olika former, uttryck och kulörer. Placeringsmöjligheterna är också många. Att ha ugnen i en ergonomiskt riktig höjd i ett högskåp är vanligt. En annan möjlighet är en funktionsvägg med kyl, frys, ismaskin och kaffeautomat. Och förresten, ska det vara induktionshäll, keramikhäll eller gasspis? Valen är många och påverkar resten av inredningen. Planera därför för vitvaror redan från början.

  Vi samarbetar med flera kända vitvaruleverantörer, klicka här för att läsa mer.

 • De flesta tillbehör och reservdelar hittar du i vår webbshop. Här får du snabbt en bra överblick av vårt tillbehörssortiment och detaljerad information om produkterna. Du kan även beställa ett urval av kompletta garderober som levereras monterade.  Leveransen är naturligtvis lika snabb och säker som alla andra leveranser från Vedum. Självklart har vi också öppet dygnet runt. 

  Är det något du inte hittar i vår webbshop så kontakta vår kundtjänst; tel 0512-576 40 eller på mail kundtjanst@vedum.se

 • De flesta tillbehör hittar du i vår webbshop. Här får du snabbt en bra överblick av vårt tillbehörssortiment och detaljerad information om produkterna. Du kan även beställa ett urval av kompletta garderober som levereras monterade. Handlar gör du antingen med kreditkort eller mot faktura. Leveransen är naturligtvis lika snabb och säker som alla andra leveranser från Vedum. Självklart har vi också öppet dygnet runt. 

  När du vill se Vedums kök och förvaring i verkligheten är du välkommen till någon av våra sex utställningar. Här visar vi hela vårt köks-, garderobs-, tvätt- och badrumssortiment. Våra utställningar finns i Stockholm, Uppsala, Linköping, Göteborg, Malmö och Vedum. Här finns miljöer som ger dig en tydlig uppfattning om hur våra produkter ser ut när de är på plats i ditt hem. 

Boka köksmöte

Skapa ditt drömkök tillsammans med oss. Vi erbjuder kostnadsfri köksplanering med en av våra erfarna köksinredare.

Boka nu

Skapa ditt drömkök

I vår kökskonfigurator kan du testa olika kombinationer av våra luckor, bänkskivor, kulörer och handtag för att skapa ditt drömkök.

Testa nu