Gå till innehåll

Hållbart företagande

Vedums viktigaste

Vedum tar ekonomiskt ansvar genom att driva verksamheten på ett sätt som säkrar en långsiktigt god och trygg ekonomi. Genom att alltid tänka längre möjliggörs investeringar i såväl medarbetare som kapacitetsökande, kvalitetshöjande och miljöförbättrande åtgärder.

Ekonomisk hållbarhet

Vi tjänar pengar först och investerar sedan; detta har hela tiden varit ägarnas filosofi för att vara en ekonomiskt stabil och trygg affärspartner. Som ett bevis på vår ekonomiska hållbarhet har vi tilldelats Bisnodes diamantdiplom för högsta kreditvärdighet under 20 år. Det skapar trygghet för såväl kunder som för medarbetare och leverantörer.

Anständiga arbetsvillkor i leverantörskedjan

Vi ska upprätthålla och skapa nya långsiktiga relationer med utvalda, ansvarstagande leverantörer, som delar våra värderingar och är villiga att vidareutvecklas med oss. Vår leverantörsbas består i huvudsak av sådana långsiktiga leverantörsförhållanden med leverantörer i Europa.

Hållbara samarbeten

Världen är idag mer sammankopplad än någonsin tidigare och Vedums hållbarhetsutmaningar kan bara förverkligas genom partnerskap och samarbete. Följande samarbeten är vi stolta över att vara en del av:

• HSB Living Lab: I nära interaktion mellan människor och forskare skapas framtidens boende i tredje generationens Living Lab. HSB Living Lab är en världsunik arena där nya sätt att bygga och forma framtidens boende skapas. 
• Trä- och Möbelföretagen (TMF): TMF har en unik möjlighet att skapa ytterligare mötesplatser för att engagera en bredd av aktörer i syfte att öka takten i att främja hållbara innovationer och industriell utveckling. 
• Ordförandeskap i TMF Kök- & Badgruppens styrgrupp.
• Deltagande i Vara kommuns Näringslivsråd.

Hållbarhetsredovisning

I vår hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om Vedums viktigaste och fördjupa dig i vårt hållbarhetsarbete.