Gå till innehåll

Vedums viktigaste

Ett hållbart sortiment, hållbara medarbetare och ett ansvarsfullt, hållbart företagande är våra viktigaste hållbarhetsområden. Här ryms våra viktigaste hållbarhetsfrågor som vi arbetar med varje dag.

För oss har har hållbarhetsfrågorna alltid varit en naturlig del av vår verksamhet. Vedums viktigaste ligger till grund för vad vi mäter, följer upp och rapporterar om i vår hållbarhetsredovisning, och utgör grunden för vad vi faktiskt gör för att bidra till en hållbar utveckling. 

Hållbart sortiment

Vårt arbete med ett hållbart sortiment har kopplingar till hela vår värdekedja – från design och produktutveckling, råvaror och produktion, till användning, återbruk, återvinning och avfall. Vedums målsättningar är att öka resurseffektiviteten och de cirkulära flödena, fasa ut miljö- och hälsofarliga ämnen samt minska på vår klimatpåverkan.

Hållbar produktion

Hjärtat i vår verksamhet är vår tillverkning i Vedum – här har vi funnits i över 100 år. Att producera hållbart är en viktig pusselbit i det hållbara sortimentet.

Hållbara medarbetare

För oss på Vedum är det inte bara viktigt att alla våra medarbetare har goda arbetsvillkor och en god arbetsmiljö; vi vill att varje medarbetare känner sig sedd och delaktig i verksamheten.

Ansvarsfullt & hållbart företagande

Vedum tar ekonomiskt ansvar genom att driva verksamheten på ett sätt som säkrar en långsiktigt god och trygg ekonomi. Genom att alltid tänka längre möjliggörs investeringar i såväl medarbetare som kapacitetsökande, kvalitetshöjande och miljöförbättrande åtgärder.

Hållbarhetsredovisning

I vår hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om Vedums viktigaste och fördjupa dig i vårt hållbarhetsarbete.