Gå till innehåll

Hållbart sortiment

Vedums viktigaste

Vårt arbete med ett hållbart sortiment har kopplingar till hela vår värdekedja – från design och produktutveckling, råvaror och produktion, till användning, återbruk, återvinning och avfall. Hjärtat i vår verksamhet är vår tillverkning i Vedum – här har vi funnits i över 100 år. Att producera hållbart är en viktig pusselbit i det hållbara sortimentet.

Fokus på kvalitet

Hög kvalitet är ett av Vedums kännetecken och del av vår affärsidé. Genom att tillverka produkter med lång hållbarhet minskar vi vår miljöpåverkan inom hela värdekedjan och bidrar till måluppfyllnad på flera av de globala målen.

Hållbar design och produktutveckling

Våra produkter och miljöer har en design som är trendig och personlig, aktuell och långsiktig på samma gång. Det är inredning som du både ska vilja och kunna leva med länge, eftersom en av de viktigaste aspekterna i ett hållbart hem är att skapa ett hem att trivas i. Valen man gör i hemmet ska kännas lika självklar idag som många år framåt.

Svanenmärkt sortiment

Sedan drygt 10 år tillbaka arbetar vi med att Svanenmärka delar av vårt sortiment av inredning för kök, badrum, tvättstuga och förvaring och vårt mål är att fortsätta Svanenmärka flera delar av sortimentet. 

BASTA-registrerat

Delar av vårt sortiment är BASTA-registrerat. BASTA är branschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. Syftet med BASTA är att fasa ut ämnen med farliga kemiska egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter och bidra till Sveriges nationella miljökvalitetsmål Giftfri miljö.

Förnybar råvara

Vårt sortiment baseras på förnybar träråvara, som till delar är FSC- eller PEFC-certifierad, och i linje med vår målsättning kommer vi att arbeta än mer för att öka användningen av certifierad träråvara.

Miljövänliga färger

Våra kulörer ger Veduminredning en vacker, beständig och lättskött yta. Färgerna vi använder i vårt måleri är självklart utan kadmium och bly. Dessutom återvinner vi överbliven färg i våra sprutautomater.

Förenkla hållbara val

För att göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val så erbjuder vi enbart LED-belysning i hela sortimentet och vattenbesparande funktioner i blandare. Vår egenutvecklade inredning för källsortering är ett annat exempel.

Hållbarhetsredovisning

I vår hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om Vedums viktigaste och fördjupa dig i vårt hållbarhetsarbete.