Du får hjälp av våra köksinredare

För att ditt kök ska bli så trivsamt och praktiskt som du vill är det viktigt att lägga tid och kraft på att planera det. Vill du till exempel ha ett linjärt kök eller ett L-format kök? Ska vitvarorna placeras på traditionellt vis eller vill du ha en funktionsvägg med spis, ugn, ismaskin och kaffeautomat? Det är här som Vedums erfarna köksinredare i våra utställningar kommer in i bilden. De svarar på frågor och tar fram olika förslag på kök. Ju mer förberedd du är när du kommer till utställningen desto enklare är det att göra en bra ritning. Inte minst viktigt är det med alla mått. Fundera också igenom hur du vill att ditt kök ska fungera och se ut, vilka funktioner som är viktigast och vilken stil som passar dig.

Vedums köksprocess steg för steg

Inspiration

Innan de praktiska frågorna kommer är det bra att låta sig inspireras av alla möjligheter. Det här är din chans att samla på dig kunskap om hur andra gjort och få idéer om vad du kan göra i ditt eget kök. Bläddra i vår kökskatalog och titta här på hemsidan använd gärna funktionen Skapa ditt eget kök. Med den testar du olika kombinationer av luckor, bänkar, handtag, kakel och golv och får samtidigt information om prisnivåer. Du är också välkommen in i våra egna utställningar i Göteborg, Malmö, Stockholm, Linköping, Uppsala och Vedum. Där finns uppbyggda miljöer som ger dig en bra uppfattning av hur våra produkter kan se ut på plats i ditt hem.

Förberedelser

Börja med att boka en tid för köksrådgivning i någon av våra utställningar. Innan det första mötet behöver du fundera igenom vad som är bra och mindre bra i ditt nuvarande kök och hur du vill att ditt nya kök ska fungera. Du behöver också ta med dig en skiss på alla mått på ditt kök, särskilt viktigt är det med väggarnas höjd och bredd. Markera också var fönster, dörrar, avlopp och ventilation sitter. Komplettera med avstånd mellan fönster och golv, och mellan fönster och hörn.  Ju fler exakta mått du tar, desto mer exakt ritning kan vi göra.

Planering

En av våra erfarna köksinredare tar tillsammans med dig fram en tredimensionell bild av det nya köket tillsammans med ett prisförslag. Det gör att du ser hur köket kommer att se ut när det är färdigt, och att vi enkelt kan prova olika idéer.

Förslag

Så snart som möjligt efter besöket återkommer vi till dig med den tredimensionella bilden av köket och en offert på produkter. Vi kan också ge dig tips på bra hantverkare som hjälper dig med köksbytet. Du får ett fast pris och betalar enbart för det du väljer att köpa av oss. Vid behov kommer vi hem till dig för kontrollmätning av köket.

Köp

När vi kommit överens om förslaget upprättar vi ett köpeavtal och gör en tidsplan för leverans. Vi samordnar naturligtvis leveransen med förberedelsearbetet i köket. Välj det betalningsalternativ som passar dig bäst. Tala med våra köksinredare för mer information om finansiering och villkor eller läs i PDF nedan. 

Leverans

Den dag vi bestämt för leverans är din inredning monterad och klar för uppsättning. Du får alltid exakt information om när din leverans kommer.

Uppsättning

Vi kan också hjälpa till att sätta upp ditt kök på plats, om du tycker att det känns tryggare än att göra det på egen hand. Arbetet sköts av våra noggrant utvalda samarbetspartners.

15 års funktionsgaranti

Det är viktigt för oss att ditt nya kök motsvarar dina förväntningar. Har du frågor och synpunkter är du förstås välkommen att höra av dig också efter ditt köp. Du har alltid 15 års funktionsgaranti på skåpsstommar, lådor och gångjärn. Det kan vara tryggt för dig att veta att vårt viktigaste mått på kvalitet är nöjda kunder.

Komplettering

I vår webbshop är det enkelt att komplettera ditt kök, badrum, tvättstuga och garderober med tillbehör.