Hemma hos Emma Johansson

Foto: Emma Johansson

Produkter i bild:
Kök Maja i kulören havregul
Datum:
Juni 2021

I en villa utanför Stockholm bor influencern, kreatören och fotografen Emma Johansson tillsammans med sin familj. Emma är personen bakom det populära inredningskontot @whatdecoratesmyday på Instagram samt är delägare och redaktör på en av Sveriges största livsstilsplattformar ”Lovely Life”. Hon är dessutom grundare och författare av Livsjournalen. När Emma skulle renovera sitt kök föll valet på Vedum - och resultatet blev en havregul dröm!

1170x780_vedum_emma_johansson.jpg

Emma Johansson hade tidigt en tydlig bild av hur hennes kök skulle se ut och gjorde ett moodboard för att ge liv åt idéerna. 

Fransk bistro möter skandinaviskt med en vågad brittisk färgsättning – det var inspirationen när Emma Johansson bestämde sig för att renovera sitt kök tidigare i våras. Emma har länge haft en bild i huvudet av hur hon skulle vilja att familjens kök såg ut, men när de flyttade in i sin villa för fyra år sedan var köket förhållandevis nytt och det kändes inte aktuellt att byta ut det trots att det hade uppenbara brister. I stället såg de till att köket fungerade med hjälp av tillfälliga lösningar – tills det inte gick längre.  
     – När sinken lossnat, spisen lade av och kylskåpet gått sönder så fick jag nog och sa till sambon att nu är det vi som inte lappar och lagar mer. Vi ska ha ett välfungerande, praktiskt och estetiskt tilltalande kök, säger Emma. 

1170x780_vedum_emma_johansson2.jpg

En havregul köksdröm som är både välfungerande, praktisk och estetiskt tilltalande.

570x855_vedum_emma_johansson5.jpg

Kärlek vid första ögonkastet! Långt innan köksrenoveringen påbörjades visste Emma att hon ville ha ett havregult kök. 

570x855_vedum_emma_johansson.jpg

Emma valde knoppen Lilja Ø30 i svart i sitt kök. Knoppar och handtag är något man tar i dagligen, så tänk på att välja något som känns bra i handen. 

Tillsammans med en av Vedums köksinredare planerade Emma ett kök som uppfyllde alla familjens krav.  
     – Köket är verkligen det rum i hemmet där vi spenderar största delen av vår vakna tid. Min sambo älskar att laga mat över allt annat, det är ett av hans största intressen. Därför kändes så konstigt att vi hade ett kök som hade fått minst kärlek av alla rum här hemma, säger hon. 

I och med att köket inte är så stort var det viktigt att nyttja ytorna på bästa sätt och planera in smart inredning i köksskåpen. Det har även varit viktigt för familjen att göra val som ska hålla i många, många år – samtidigt som de är estetiskt tilltalande.  
     – Vedum var ett mina första alternativ då vi hade haft det i en tidigare bostadsrätt som vi var så otroligt nöjda med. Man kände att det rejält och genuint. Och så hade jag sett Vedums havregula kök och det var kärlek vid första ögonkastet. Det är den perfekta gula nyansen för ett kök enligt mig.

1170x780_vedum_emma_johansson3.jpg

Det sitter i detaljerna! En blandare i klassisk stil valdes för att få in den där känslan av fransk bistro.

570x855_vedum_emma_johansson2.jpg

Samtliga produkter, såsom diskhon i porslin, är noga utvalda för att hålla i många, många år. 

570x855_vedum_emma_johansson3.jpg

Framdragen sockel var något som Emma inte tänkt på innan mötet med Vedums köksinredare, men som kändes självklart då det ger köket en platsbyggd känsla. 

Att inte stirra sig blind på hur alla andra har det, och att våga mer färg och form är något som Emma önskar att fler fokuserade på. 
     – Lägg inte för mycket möda på att allt i hemmet ska matcha, utan utgå bara så mycket som möjligt ifrån vad du vill ha. Sedan är det självklart viktigt att köket ska vara praktiskt och fungera i många år framöver också, men det fina är ju att det går att kombinera det estetiska med det praktiska. 

570x855_vedum_emma_johansson4.jpg

 

Vi som bor här
Emma Johansson och sambon Mikael Hedenborn, barnen Carl-Philip och Alexander samt familjens fem dvärghundar. 

Köksfakta
Luckan Maja i kulören havregul
Knopp: Lilja Ø30 i svart. 
Blandare: Classic 181 i krom
Köksho: Porslinsho 600
Bänkskiva: Måttbeställd rostfri bänkskiva.