Hemma hos Ida och Calle

Foto: Ida Olofsson

Produkter i bild:
Kök Maja i F88 linnebeige
Datum:
Maj 2022

Istället för att riva ut köket i lägenheten gjorde Ida och hennes sambo Calle en smart och hållbar köksrenovering för ett minimalistiskt och stilrent intryck. Ett vitt Vedumkök fick ett helt nytt utseende genom nya linnebeiga luckor - följ med hem till Ida där luckbytet gav ett nytt uttryck i köket.

570x855-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_1.jpg

Bild till vänster visar hur det såg ut innan luckbytet och till höger hur slutresultatet blev.

570x855-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_2.jpg

 

Det var när Ida som arbetar med sociala medier via sitt instagramkonto @idaskvm funderade över sitt kök i deras hyreslägenhet som hon kom att tänka på att ett luckbyte kunde vara en idé. Vedmköket som satt i lägenheten kändes inte riktigt ”Ida”. Det var vita, släta luckor tillsammans med rostfria handtag och svart laminatbänkskiva. Ida kontaktade då Vedum för att se vad som var möjligt.

– Jag kände att köket inte gav den varma och mjuka känslan som jag vill ha runt mig. Därför bestämde vi oss för att uppdatera det för att få ett ljusare uttryck och känsla. Köket är dessutom byggt 2020 så det kändes bättre i hjärtat att göra på detta sätt istället för att byta ut hela köket. Eftersom vi bor i en hyresrätt och är begränsade när det kommer till förändring kom vi på idén att byta luckor och på så sätt ge köket en ny helhetskänsla, säger Ida.

1170x780-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_1.jpg

Ida och Calle är så nöjda med sitt ”nya” kök. De ville ge köket ett nytt liv och få en varmare känsla och det har de verkligen lyckats med.

Att byta köksluckorna var en mycket smidig process om du frågar Ida. De valde ut den färg de gillade bäst på Vedums hemsida. De fick sedan hjälp av Vedums kundtjänst med tips, råd och konsultation. I varje Vedumkök sitter en etikett med en streckkod. Genom den streckkoden vet vi på Vedum exakt vilket kök och planlösning det har. Efter en enklare ritning fick Ida en offert och sedan lades en beställning. Allting kom levererat till dörren och så var det bara

att sätta igång och skruva. Ida och hennes sambo Calle klarade att genomföra luckbytet helt på egen hand. Förutom luckorna måste man vara beredd på att byta dekorsidorna i samma kulör som de nya luckorna. Ida och Calle gjorde inget bänkskivebyte utan fick istället nytt utseende genom att lägga på en dekorplast som gav ett helt nytt uttryck även på ovansidan av köket.

 

1170x780-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_2.jpg

Det tidigare köket saknade värme och Ida konstaterar att det är fantastiskt att med så enkla medel få ett helt nytt kök.

1170x780-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_3.jpg

– Vi är så nöjda med all hjälp vi fått från Vedum, både via mail och via telefon. Hela vår köksförvandling har verkligen gått supersmidigt. Jag tycker att det blev bättre än vad vi tänkt oss, säger Ida.

Vill du byta luckor på ditt Vedumkök? Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig.


Kontakta oss för luckbyte

570x855-Vedum-Hemma-hos-Idaskvm_3.jpg

 

Vi som bor här
Ida och Calle tillsammans med deras hund Enzo.

Köksfakta
Lucka: Maja i kulören F88 linnebeige.
Handtag: Svart handtag Lobelia 31020.
Bänkskiva: Laminatskiva inklädd i dekorplast.